Zsebforradalom a TikTokon

A cancel culture újabb áldozata nem valamelyik híresség lett, hanem a női farmerek. Kristian Hansen ezt a hullámot meglovagolva alkotta meg méregdrága nadrágját, csakis a nőkre szabva.

2022. július 19., 09:37

Szerző:

Mondják, hogy a legjobb ötletek egy viccből születnek. Kristian Hansen 2021 áprilisában besétált egy boltba, és vett magának egy nadrágot, ám csak otthon vette észre, hogy az a női osztályról van. Ezzel nem lett volna semmi baj, ám akadt egy apró bökkenő. Telefonját hiába akarta beletuszkolni az elülső zsebbe, egyszerűen képtelen volt, csupán a készülék egyharmada fért bele. Amikor felfedezte az apró zsebeket a nadrágon, úgy érezte, muszáj megosztania a Tik Tok közösségével a tényt, hogy a hölgyeket megfosztották valami fontostól. Harminc másodperces videót készített arról, hogy amíg egy női farmer zsebébe csak egy fél napszemüveg férne el, addig egy férfinadrágéba egy egész üveg bor. A videóban azt mondta, hogy ez egy „merénylet az emberiség ellen”.

Ezután felhívást intézett a közösség tagjaihoz, hogy „mutassák meg” a zsebeiket. Meglepő módon eleinte nem is a nők, hanem a férfiak válaszoltak. Ahogy Kristian, úgy ők is kipróbálták a szóban forgó termékeket, és levideózták hitetlenkedésüket. Később csatlakoztak a nők is, akik sorra kezdték el venni a férfinadrágokat a nagyobb zsebek reményében. Elképedt videókat töltöttek fel arról, mennyi mindent tudnak elrejteni a nadrágban, néhányan azzal viccelődtek, hogy ez olyan, mint a Harry Potter könyvsorozatban Hermione mindent elnyelő táskája. A Tik Tokot tehát elárasztották a zsebek.

Ám nem a csodálkozás volt az egyetlen, amit elindított a trend az emberekben. Néhányan elkezdtek konteókat gyártani, próbálva valami választ találni a jelenségre. Többen hibáztatták a fogyasztói társadalmat, a nagy ruhacégeket, hogy ez nem más, mint egy üzleti fogás – azért vették el a női nadrágok zsebeit, hogy különböző méretű és küllemű táskákat kelljen beszerezniük a hölgyeknek, így sokkal több pénzt költenek el. Emellett többen szót emeltek az árkülönbség miatt is. Egy női nadrág anyaga sokkal gyengébb, hamarabb kopik, mégis drágább mint a férfiaké. Kristian valami olyat indított el, amire maga sem gondolt. Vagy mégis?

A teljes cikket a 168 Óra hetilap 2022. július 14-én megjelent lapszámában olvashatja.

Ráérünk arra még! Ugye, milyen ismerős ez a kijelentés? A karácsonyi bevásárlással kapcsolatban ez egy rendszeresen felbukkanó reakció. Hiszen hol van az még? Minek ezt túlgondolni? Persze, idegeskedni nem kell, mert ez pont az ünnep lényegét veszi el. Na, de mi a nyugalom kulcsa? Az időben cselekvés! Ami pedig garantáltan nem egy héttel a Szenteste előtt következik be.

Klímaszorongás és COVID-félelem után itt az energiapara – F. Takács István pszichológus szerint teljesen természetes, hogy az emberek ilyen dolgoktól szoronganak és felvetik magukban azt is: mit tegyek, ha nem lesz benzin? A 168.hu a magyar társadalom jelenlegi mentális egészségéről beszélgetett a pszichológussal.

A szappanokat, amelyet régóta vagy a cél elérése érdekében hasznos eszköznek, vagy designos, ám valójában soha nem használt háziasszony ajándéknak tekintettek, hatékonynak tűnik abban a korszakban, amikor a pazarlás csökkentésére és az öngondoskodás minimalizására összpontosítunk.

Tompán ülünk a szobában, bambán bámulunk magunk elé, miközben izzadságcseppek csorognak az arcunkon. Kint tombol a kánikula, nem tudunk semmire sem figyelni, aztán laza mozdulattal kezünkbe vesszük a távirányítót, pár gombnyomás és duruzsolni kezd a klíma. Fellélegezhetünk.