Zsebforradalom a TikTokon

A cancel culture újabb áldozata nem valamelyik híresség lett, hanem a női farmerek. Kristian Hansen ezt a hullámot meglovagolva alkotta meg méregdrága nadrágját, csakis a nőkre szabva.

2022. július 19., 09:37

Szerző:

Mondják, hogy a legjobb ötletek egy viccből születnek. Kristian Hansen 2021 áprilisában besétált egy boltba, és vett magának egy nadrágot, ám csak otthon vette észre, hogy az a női osztályról van. Ezzel nem lett volna semmi baj, ám akadt egy apró bökkenő. Telefonját hiába akarta beletuszkolni az elülső zsebbe, egyszerűen képtelen volt, csupán a készülék egyharmada fért bele. Amikor felfedezte az apró zsebeket a nadrágon, úgy érezte, muszáj megosztania a Tik Tok közösségével a tényt, hogy a hölgyeket megfosztották valami fontostól. Harminc másodperces videót készített arról, hogy amíg egy női farmer zsebébe csak egy fél napszemüveg férne el, addig egy férfinadrágéba egy egész üveg bor. A videóban azt mondta, hogy ez egy „merénylet az emberiség ellen”.

Ezután felhívást intézett a közösség tagjaihoz, hogy „mutassák meg” a zsebeiket. Meglepő módon eleinte nem is a nők, hanem a férfiak válaszoltak. Ahogy Kristian, úgy ők is kipróbálták a szóban forgó termékeket, és levideózták hitetlenkedésüket. Később csatlakoztak a nők is, akik sorra kezdték el venni a férfinadrágokat a nagyobb zsebek reményében. Elképedt videókat töltöttek fel arról, mennyi mindent tudnak elrejteni a nadrágban, néhányan azzal viccelődtek, hogy ez olyan, mint a Harry Potter könyvsorozatban Hermione mindent elnyelő táskája. A Tik Tokot tehát elárasztották a zsebek.

Ám nem a csodálkozás volt az egyetlen, amit elindított a trend az emberekben. Néhányan elkezdtek konteókat gyártani, próbálva valami választ találni a jelenségre. Többen hibáztatták a fogyasztói társadalmat, a nagy ruhacégeket, hogy ez nem más, mint egy üzleti fogás – azért vették el a női nadrágok zsebeit, hogy különböző méretű és küllemű táskákat kelljen beszerezniük a hölgyeknek, így sokkal több pénzt költenek el. Emellett többen szót emeltek az árkülönbség miatt is. Egy női nadrág anyaga sokkal gyengébb, hamarabb kopik, mégis drágább mint a férfiaké. Kristian valami olyat indított el, amire maga sem gondolt. Vagy mégis?

A teljes cikket a 168 Óra hetilap 2022. július 14-én megjelent lapszámában olvashatja.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.