Zafírok és gyémántok: elárverezik Napóleon lányának ékszereit 

Az értékesítést végző aukciós ház katalógusa szerint az ékszerek összértéke 430 ezer és 750 ezer svájci frank (140-245 millió forint) között mozog.

2021. május 6., 14:58

Szerző:

Napóleon örökbe fogadott lányának pazar ékszereire licitálhatnak az érdeklődők a Christie's aukciós ház jövő heti genfi árverésén – írja az MTI. A zafír és gyémánt ékszerek alkotta kilencdarabos készlet a korai 19. századból való. Úgy tartják róla, hogy az I. Napóleon császár és felesége, Joséphine de Beauharnais által örökbe fogadott Stéphanie de Beauharnais (Stefánia badeni nagyhercegné) nászajándékba kapta.

„Úgy vélem, hogy a francia udvarból származó ékszerek többsége mostanra múzeumokban vagy rendkívül jelentős gyűjteményekben talált új otthonra" – mondta Lukas Biehler, a Christie's munkatársa, aki szerint évszázadonként talán egyszer fordul elő, hogy Napóleonhoz köthető ékszerek kerülnek a piacra.

Az ékszerkészlet darabjait, köztük a ceyloni (ma Srí Lanka) bányákból származó, zafírokkal kirakott nyakláncot és diadémot külön-külön fogják értékesíteni a május 12-i liciten. Az aukciós ház katalógusa szerint az ékszerek összértéke 430 ezer és 750 ezer svájci frank (140-245 millió forint) között mozog.

 (Kiemelt kép: Christie's)

14:36

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.