Fordult a kocka, vaddisznó sebesítette meg a vadászt

Egy másik vadászt meg a medve kergette meg vasárnap. 

2021. október 18., 07:57

Szerző:

Nem egészen úgy végződött a vasárnapi vadászat egy vadász számára Beszterce-Naszód megyében, ahogy azt az elején eltervezte: ahelyett, hogy szép trófeát ejtett volna el, ő vált az egyik vad áldozatává – írja a Főtér. Az incidens Almásmálom határában történt, ahol a vadászat résztvevői gondolatban valószínűleg már a sikeres vadászat esti megünneplésével foglalkoztak, amikor egyikük közelében felbukkant egy agresszív vaddisznó.

És a vad nem kívánta elfogadni a neki szánt áldozatszerepet: nekirontott az egyik vadásznak, és megsebesítette. A rendőrség beszámolója szerint a férfit sérülései miatt kórházba kellett szállítani. A rendőrök most gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak,

a kérdés csak az, hogyan kerítik kézre a támadót.

Nem ez volt az egyetlen vadászincidens vasárnap: Neamţ megyében egy 71 éves férfit egy medve támadott és sebesített meg súlyosan vaddisznóvadászat közben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Vaddisznó az Ipoly Erdő Zrt. somoskői vadasparkjában Salgótarján közelében 2019. január 6-án. MTI/Komka Péter)

A lézeres távolságmérő egy nagyon hasznos kis műszer, amellyel gombnyomásra mérhetünk nagyobb távolságokat is. Ez az eszköz nagyban megkönnyíti a mérési folyamatokat azok számára, akiknek munkakörükhöz tartozik a távolság- és felületmérés. Azonban nem csak a szakemberek veszik hasznát, hanem a magánemberek is, a hétköznapi mérések, esetleg felújítások alkalmával.