Szakálla volt gender, de eltűnt: a gyerekeink nem játszanak tovább fiú-lány Legóval

Eltávolítja a nemi sztereotípiákra utaló jeleket a játékairól a Lego.

2021. október 12., 13:55

Szerző:

 A világ legnépszerűbb építős játékát gyártó dán cég úgy döntött, a továbbiakban nem különböztetik meg, hogy egy bizonyos termékcsomag fiúknak vagy lányoknak készült, így a gyerekek felszabadultan alkothatnak – írta az Index a Guardianra hivatkozva.

A vállalat döntése egy kutatásra alapozott, ami szülők és gyermekek viselkedését vizsgálta. Az említett mintából kiderült például, hogy azokat a fiúkat, akik lányoknak felcímkézett Legóval játszottak, társaik kicsúfolhatták. Hogy a sztereotípiáknak elejét vegyék, innentől nem lesz megkülönböztetés a játékok között. A Lego honlapján már nem is lehet nemeknek megfelelően szűrni a csomagokat, helyette témákat ajánl fel az oldal, mint például a Harry Potter, a DC vagy a Star Wars.

Azon dolgozunk, hogy a Lego befogadóbb legyen. A mi feladatunk most az, hogy bátorítsuk azokat a fiúkat és lányokat, akik olyan készletekkel akarnak játszani, amelyeket „hagyományosan” nem nekik gyártottak

– mondta Julia Goldin, a a Lego Group termék- és marketingvezetője.

 

(Kiemelt kép forrása: LEGO)

A lézeres távolságmérő egy nagyon hasznos kis műszer, amellyel gombnyomásra mérhetünk nagyobb távolságokat is. Ez az eszköz nagyban megkönnyíti a mérési folyamatokat azok számára, akiknek munkakörükhöz tartozik a távolság- és felületmérés. Azonban nem csak a szakemberek veszik hasznát, hanem a magánemberek is, a hétköznapi mérések, esetleg felújítások alkalmával.