Ez az 5 perces csokis keksz lesz a húsvét sztárja – íme a recept
A húsvéti desszerteket érdemes már bevált recept alapján elkészíteni.
A húsvéti lakomákról sokan azt mondják, hogy ilyenkor még a karácsonyi fogásoknál is nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy mi kerül az asztalra. Természetesen a desszertek és egyéb édességek sem hiányozhatnak, így ezekhez is elkél egy-egy recept. A BBC Good Food be is mutatta, hogy az idei évben melyik az a sütemény, amelyet sokan szeretnének elkészíteni.
Az ünnepek előtti készülődés mindenkire extra terheket róhat, hiszen ilyenkor gyakran előfordulnak családi és baráti látogatások, amelyeknek elmaradhatatlan része néhány finom falat akkor is, ha mi indulunk vendégségbe, illetve abban az esetben is, ha hozzánk jönnek látogatók.
A feszített tempó mellett nagy kincs lehet egy olyan desszert, amelyet könnyen és gyorsan el lehet készíteni, és akár nagyobb mennyiségben is könnyű szállítani.
Idén húsvétkor ez a recept aratja a legnagyobb sikert
A régi, hagyományosnak tekinthető édességek mellett érdemes kipróbálni egy olyan receptet, amellyel elkészíthető egy finom, bármikor fogyasztható, könnyű harapnivaló is. A szakemberek szerint 2025-ben a mini csokis keksz iránt nőtt meg az érdeklődés, nem véletlenül: nem igényel hosszas előkészületeket, a tészta 5 perc alatt összeállítható, a sütési idő is kevesebb, mint fél óra, és olyan édességről van szó, amely sokáig eláll. Lássuk, hogyan készíthető el gyorsan és egyszerűen!
Hozzávalók
- 175 gramm vaj
- 200 gramm kristálycukor
- 100 gramm porcukor
- 1 vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- 1 tojás
- 250 gramm liszt
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 50 gramm fehércsokoládé, darabokra tördelve
- 100 gramm étcsokoládé, darabokra tördelve
- egy csipet só
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, majd egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat, a cukrot és a vaníliát egy tálba tesszük, és kézi habverővel habosra verjük. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, és ismét felverjük. Ezután belekeverjük a szódabikarbónát, kevés sót adunk hozzá, és összegyúrjuk. Végül a csokoládédarabokat is a tálba öntjük, és összekeverjük a masszával.
A tepsibe pingponglabda méretű halmokat helyezünk a tésztából, ügyelve arra, hogy maradjon köztük elegendő hely. Ha valaki szeretne húsvéti hangulatot varázsolni az asztalra, érdemes tojásformára formázni a tésztahalmokat, ellapítva azokat. Ezután 15-18 percig sütjük a tésztát. A sütést követően 10 perc állni hagyjuk, majd tányérra helyezzük a kekszeket.
Fontos tudni, hogy akkor sikerült jól a tészta, ha a széle ropog, a belseje azonban puha maradt. Amennyiben hosszabb ideig szeretnénk fogyasztani, a kihűlés után célszerű légmentesen záródó dobozba helyezni, így ugyanis akár egy hétiig is elállhat ez a könnyű finomság.
(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)