Két magyar fürdőhely is Európa legjobbjai között

Egy elismert szaklap összeállításában szerepelnek. 

2021. szeptember 18., 15:30

Szerző:

Egy nemzetközi utazási lap összeállította a legjobb meleg vizű forrásokat, írja a roadster.hu. A rangsorban két magyar fürdőhely is szerepel. A magyar turistalátványosságokat Izland híres kéklagúnája és Európa első törökfürdője mellett találhatjuk az összeállításban. 

A listára felkerült a Hévízi tófürdő. A Lonely Planet ajánlása szerint a tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tava. A Hévízi tó szépségét is kiemelve azt írják, hogy a fürdőhelyet gyönyörű park veszi kerül. A tó maga pedig szépséges tavirózsákkal is tarkított. A lap azt is hozzáteszi, hogy a fürdő télen is látogatható, és természetes vízhőmérséklete mindig 38 °C körül van. 

Szintén szerepel az összeállításban a budapesti Széchenyi fürdő. A lap szerint a magyar főváros a gyógyfürdők városa. Kiemelik a Széchényit szépsége és nagysága miatt is. Említik tizennyolc medencéjét, tíz szaunáját is a leírásban. Az összeállításban egyébként szerepelnek más különleges fürdőhelyek is, mint a görög Palia Kameni vagy a spanyolok ismert és hagyományos törökfürdője a Hamman Al Ándalus. 

(Kiemelt kép: A hévízi Tófürdő és a Festetics Fürdőház (középen) látképe. Fotó: Varga György/MTI)