Abszolút rekordot döntött május óta a MOL Bubi: több mint egymilliószor utaztak vele

A hatalmas keresletre reagálva a BKK tovább bővíti az állományt.

2021. október 19., 10:16

Szerző:

A közbringarendszer májusi megújulása már több mint egymilliószor használták a kerékpárokat – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. Júliusban és augusztusban is 226 ezerszer, szeptemberben pedig 240 ezerszer használták a szolgáltatást. Az első őszi hónapban – a közbringaszolgáltatás 2014-es indulása óta számítva – új abszolút rekord is született, napi 10 ezer utazással. A tanítási időszak első két hetében az átlag napi utazások száma 8696 volt.

A BKK közleménye szerint nemzetközi összehasonlításban sikeres közbringa-szolgáltatásnak számít ha egy kerékpárt átlagosan napi 4-8-szor használnak egy nap. A Mol Bubi a rekord elérésekor 8 utazás/jármű/nap értéket mutatott, ami kimagasló. A kerékpározás általában is egyre népszerűbbé válik Budapesten: a város négy pontján – a Bem rakparton, az Árpád hídon, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton – kihelyezett számlálók szerint júliusban 360 ezerszer, augusztusban 277 ezerszer, szeptemberben pedig több mint 283 ezerszer bicikliztek ezeken a pontokon. Ez utóbbi 27 százalékos emelkedést jelent a járvány előtti azonos időszakhoz képest.

A forgalomnövekedésre reagálva a BKK bejelentette, tovább bővítik a rendszert: októbertől ötven új kerékpár állt forgalomba, és a tervek szerint a hónap végén további 310 vadonatúj bicikli érkezik. A BKK az egymilliomodik utazást kezdeményező ügyfelét éves Mol Bubi-bérlettel köszöntötte – olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: MOL Bubi közbringarendszer Facebook-oldala)

 

A lézeres távolságmérő egy nagyon hasznos kis műszer, amellyel gombnyomásra mérhetünk nagyobb távolságokat is. Ez az eszköz nagyban megkönnyíti a mérési folyamatokat azok számára, akiknek munkakörükhöz tartozik a távolság- és felületmérés. Azonban nem csak a szakemberek veszik hasznát, hanem a magánemberek is, a hétköznapi mérések, esetleg felújítások alkalmával.