Cicciolina perel és elhagyja Olaszországot, visszatér Magyarországra

2019. május 5., 11:57

Szerző:

Fotó: RAI – Radiotelevisione Italiana

Pert indít Staller Ilona az olasz parlament ellen azután, hogy az ország adóhatósága egy 100 ezer eurós tartozás miatt rátette a kezét arra az életjáradékra, amelyet az 1987 és 1991 között viselt parlamenti képviselői tisztségéért kapott eddig.

– Éppen néhány napja egy élő tévéműsorban sértett meg Mario Giordano, a TG4 tévétársaság korábbi elnöke, aki szerint nekem eleve nem is járt volna az életjáradék. Persze hogy kiakadtam, hiszen nem ungabungáztam a parlamentben éveken át, hanem képviseltem azt a húszezer választót, aki rám szavazott. Na, többek között ezért is döntöttem úgy, hogy itt hagyom Olaszországot. Pert indítottam a parlament ellen és remélem nem csak az elmaradt járandóságomat, de büntetést is fizetnek majd a végén. Addig pedig eladom a lakásaimat. Jelenleg kettő van a piacon, egy félmillió és egy háromszáznyolcvanezer euró értékű, ha pedig ezek elkelnek, árulni kezdem a fennmaradó három lakásomat is

– mesélte nemrég a Ripostnak a Cicciolina művésznéven ismert egykori pornósztár és politikus, hozzáfűzve, hogy Rómából Budapestre költözne, hogy egy kozmetikai cég arca legyen vagy ezoterikus irodát nyisson a nővérével. A Corvin-negyedben szeretne lakást venni. Lesz miből, a 67 éves dívának Rómában összesen öt lakása van, és ha visszakapja az életjáradékából visszatartott 24 ezer eurót is, a költözés aligha jelent majd problémát.

„Eleinte a Rózsadombon nézelődtem, mert egy meseszép villát akartam magamnak a nyugdíjas éveimre, de ma már másképp gondolom. Beleszerettem a Corvin-negyed új építésű részébe. Az utóbbi időben, ha Budapesten jártam, mindig ott szálltam meg és rájöttem, hogy ott szeretnék élni”

– mondta erről. Adótartozása miatt korábban úgy döntött, eladja mindenét, beleértve azt a zöld ruhát az olasz zászlóval, amelyben 1987-ben Rómában bevonult parlamentbe.

Ráérünk arra még! Ugye, milyen ismerős ez a kijelentés? A karácsonyi bevásárlással kapcsolatban ez egy rendszeresen felbukkanó reakció. Hiszen hol van az még? Minek ezt túlgondolni? Persze, idegeskedni nem kell, mert ez pont az ünnep lényegét veszi el. Na, de mi a nyugalom kulcsa? Az időben cselekvés! Ami pedig garantáltan nem egy héttel a Szenteste előtt következik be.

Klímaszorongás és COVID-félelem után itt az energiapara – F. Takács István pszichológus szerint teljesen természetes, hogy az emberek ilyen dolgoktól szoronganak és felvetik magukban azt is: mit tegyek, ha nem lesz benzin? A 168.hu a magyar társadalom jelenlegi mentális egészségéről beszélgetett a pszichológussal.

A szappanokat, amelyet régóta vagy a cél elérése érdekében hasznos eszköznek, vagy designos, ám valójában soha nem használt háziasszony ajándéknak tekintettek, hatékonynak tűnik abban a korszakban, amikor a pazarlás csökkentésére és az öngondoskodás minimalizására összpontosítunk.

Tompán ülünk a szobában, bambán bámulunk magunk elé, miközben izzadságcseppek csorognak az arcunkon. Kint tombol a kánikula, nem tudunk semmire sem figyelni, aztán laza mozdulattal kezünkbe vesszük a távirányítót, pár gombnyomás és duruzsolni kezd a klíma. Fellélegezhetünk.