Annyira élethű lett a videójáték, hogy a készítőnek bizonyítania kellett, hogy nem kamerafelvétel

Az Unrecord demója még a sokat látott és tapasztalt gamereket is megzavarta, bizonyításra szorult, hogy nem egy egyszerű kamerafelvételt látunk, hanem grafikát.

2023. április 24., 15:45

Szerző:

Futóűzként terjedt az interneten egy új lövöldözős játék, az Unrecord demója, amelyet a híresen szép grafikát adó Unreal Engine 5 játékmotorra fejlesztettek rá. A videón a játék előzetes demójában minden a valós élet és fizika törvényeinek megfelelően történik, a környezet kidolgozottsága és felbontása pedig olyan nagy volt, hogy a tavaly októberi, kétperces videó után a fejlesztőknek bizonyítania kellett a sajtónak, nem trükkel állnak szemben és nem egy egyszerű testkamerával felvett akciójelenetet adnak el játékdemóként.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az Unreal Engine 5 alapú, valós idejű lövöldözős játékról azóta sem tudni semmit, és a fejlesztők a demóról azt sem közölték, milyen technikai feltételek mellett néz így ki a környezet. Az viszont biztos, hogy a jelenleg csak a Fortnite által használt fejlesztői környezet a megfelelő erősségű gépen grafikai csodákra képes. A valósághű kamerakezelést a legmagasabb szintű grafikával kombináló fejlesztői környezet ugyanis a következő években olyan játékokat dobhat a piacra, ahol már nagyon nehéz lesz majd eldönteni, a valóságot, vagy a virtualitást látjuk-e éppen.

(Kiemelt kép: pillanatfelvétel az Unrecord kétperces demójából. Fotó: IGN, Youtube)