Sérelmezik a játékosok, hogy csak akkor nyerhetnek egy stratégiai videójátékon, ha kommunisták

Van egy stratégiai játék, amelyet csak akkor nyerhetsz meg, ha a vagyonodat szétosztod a munkások között. 

2022. december 7., 07:10

Szerző:

Victoria 3 egy politikai stratégiai videójáték, amelyről kiderült, hogy a játék mechanikája egyetért Karl Marx-szal: arra panaszkodnak ugyanis a játékosok, hogy szinte csak úgy lehet nyerni benne, ha az általunk menedzselt nemzet kommunista lesz. Sokkal nagyobb esélyük van a győzelemre a játékosoknak, ha szétosztják a játékbeli javakat a munkásoknak – írja az RTL.

Nem tetszik a játékosoknak

Egy felhasználó arról panaszkodott a Kotaku szerint, hogy ha a játékos kommunista gazdaságpolitikát ad az országának, akkor a vagyon nagy része a munkásokhoz kerül, aminek következtében többet tudnak vásárolni, ami növeli a gazdasági keresetet, ami magasabb életszínvonalhoz járul hozzá, és amelynek köszönhetően egyre többen akarnak az országban élni. „Ez így túl egyszerű” – panaszkodott a játékos.

Számos játékos megpróbálja átprogramozni a játékot úgy, hogy a vadkapitalizmus és a feudalizmus is könnyebben járható út legyen. A játék fejlesztői is azt ígérték, hogy egy jövőbeli fejlesztéssel gyengébbé teszik a kommunizmust.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Alecs Ongcal)

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.