Napi átlag két órát youtube-oznak a magyar fiatalok

Huszonkét százalékuk napi négy óránál is többet.

2017. november 14., 13:59

Szerző:

A 10 és 29 év közötti fiatalok 96 százaléka átlagosan napi két órát tölt YouTube-videókkal. A legtöbb időt a 10–15 évesek töltik a videómegosztón, 22 százalékuk minden nap legalább négy órát szán videónézésre. A reprezentatív felmérést a SAKKOM Interaktív a Gemiusszal közösen végezte.

Az influencereket nemcsak nézik, de minden harmadik fiatal már vett vagy kipróbált valamit miattuk. A videómegosztó használata lakóhelytől és családi háttértől független. A 10–29 évesek között a szórakoztató tartalmak, a gamervideók és a vlogok a legnépszerűbbek. Nagy mennyiségben fogyasztják a csináld magad típusú, életmód, szépség, divat, lakberendezés témájú tartalmakat.

Fotó: Youtube

Nemek szerint azonban már van különbség a fogyasztási szokásokban. A fiúk és férfiak inkább a tudományos témájú és gamervideókat preferálják, míg a lányok és a nők inkább az életmód-, szépség-, lakberendezési tartalmakat, vlogokat nézik főként. A kicsit idősebbek, a 19–23 évesek a főzéssel kapcsolatos videókra és a márkák csatornáin elérhető tartalmakra is nyitottak.

A 10–29 évesek 83 százaléka nemcsak a YouTube-on, de Facebookon és Instagramon is figyeli kedvencét. Sőt minden harmadik fiatal vásárolt vagy próbált már ki olyan terméket, amit a számára véleményformálónak számító személy ajánlott valamelyik csatornán.

A spontán kérdésre adott válaszok alapján az influencerek népszerűségi listáját Dancsó Péter vezeti a 10–29 évesek körében. A listán egyedüli nőként Viszkok Fruzsi szerepel.

 

Toplisták:

Top10 hazai YouTube-csatorna a 10–29 évesek körében (kedveltségi toplista spontán kérdés alapján):

  1. 1.       TheVR
  2. 2.       Szirmai Gergely
  3. 3.       Dancsó Péter
  4. 4.       Nessaj
  5. 5.       PamKutya
  6. 6.       Magyarósi Csaba
  7. 7.       Viszkok Fruzsi
  8. 8.       BENIIPOWA
  9. 9.       Zsozeatya
    1. 10.     Barni

Legnépszerűbb influencerek a 10–29 évesek körében (spontán kérdés alapján):

  1. 1.       Dancsó Péter
  2. 2.       TheVR
  3. 3.       Viszkok Fruzsi
  4. 4.       Szirmai Gergely
  5. 5.       PamKutya
  6. 6.       Magyarósi Csaba
  7. 7.       Dezső Bence
  8. 8.       PewDiePie
  9. 9.       UNFIELD
    1. 10.     Nessaj

 

A kutatás adatai és további toplisták az Influencer Magazinban érhetők el.