Messengert használ? Akkor ez a funkció megkönnyítheti az életét

Jelentős változások jöhetnek a Messenger használatában.

2024. szeptember 10., 15:27

Szerző:

Az üzenetküldő alkalmazások közül egyértelműen a Messenger és a WhatsApp a legnépszerűbbek, és ezek hamarosan átjárhatóak lesznek – adta hírül a HVG.

A Meta bejelentette, hogy a Messenger felhasználói számára akár más applikációból is küldhetőek üzenetek, és mindezt ők is megtehetik a jövőben. Ugyanez vonatkozik a WhatAppot használókra is, így mindkét platform megnyílik más szolgáltatások előtt, ami sokak számára nagy könnyebbséget jelenthet.

A változás a csevegőalkalmazásokat érinti, de mint arra fény derült, az együttműködést nem a különböző vállalatok szorgalmazták, hanem az Európai Unió.

A Messenger szeretne megfelelni az uniós jogszabályoknak

A digitális piacokról szóló uniós jogszabály (DMA) szerint a legnagyobb techvállalatoknak biztosítaniuk kell az átjárhatóságot a különböző applikációk között, tehát arra kötelezték őket, hogy működjenek együtt más alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal is. A Meta saját közleményében fel is hívta a figyelmet, hogy mi áll a változás hátterében.

Bár a techvállalatok érezhetően nem igazán örülnek a jogszabály-változásoknak - ezt bizonyítja az is, hogy a Meta csak Európában változtat a működésén -, ám a felhasználók jól járhatnak a lehetőségek bővülésével. A jövőben ugyanis lehetőség nyílik arra, hogy két, teljesen más platformot használó személy teremtsen kapcsolatot a csevegőalkalmazásokon keresztül.

A változtatás még folyamatban van, a felhasználókat külön üzenetekben értesítik majd arról, hogy milyen lehetőségek nyíltak meg számukra. Ekkor mindenki kiválasztja, hogy milyen platformokkal szeretné a jövőben összekötni a Meta által működtetett szolgáltatásokat.

A megszokott funkciók többsége akkor is működni fog, ha két, teljesen más platformot használó személy szeretne kapcsolatot teremteni, így például a beszélgetések alatt az is látszani fog, ha az egyik fél éppen gépel, ahogy az emojik használata is zökkenőmentes lesz. A későbbiekben akár a konferenciabeszélgetésekre és a videóhívásokra is lehetőségük lesz a felhasználóknak.

Akit esetleg zavarna, hogy a más felületekről érkező üzenetek is a Messengerben jelennek meg, akár el is különítheti ezeket, az azonban tény, hogy a kapcsolatteremtés sokkal egyszerűbbé válhat a jövőben. A Meta arról egyelőre nem adott ki semmilyen információt, hogy pontosan mikor lépnek életbe a változások, de várhatóan legkésőbb a jövő év elején már élni fognak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Freepik)