A Messenger fontos új funkcióval bővült

Fontos változást vezetett be a Messenger a mobilos verziónál: ezután lehetőségünk van elmenteni a fontos üzeneteket.

2024. június 19., 07:49

Szerző:

Nagyon hasznos új funkció bukkant fel a Messenger üzenetküldő szolgáltatás mobilos verziójában: végre rögzíthetők a számunkra fontos/hasznos üzenetek, amiket így a jövőben (vissza)keresés nélkül, pár érintéssel szinte azonnal megtalálhatók – írja a 24.hu. Így végre elfelejthetjük azokat az időket, amikor hosszú perceken keresztül görgetjük az adott beszélgetést, mert egy korábban kapott fontos információt (egy találkozó időpontját vagy egy telefonszámot, kapukódot) keresünk. Ami fontos, azt ezután lementhetjük.

Így menti a fontos információkat a Messenger

A Messenger mobilos verziójában az ilyen hasznos üzeneteket ezentúl rögzíteni lehet, és egy külön menüben bármikor visszanézni. Ehhez nem kell mást tenni, mint kiválasztani az adott üzenetet, nyomva tartani rajta az ujjunkat, mire felugrik egy menü, amiben immár ott a Rögzítés funkció is. Ez elvégezhető a küldött és fogadott szövegekkel is, és minden esetben megjelenik felettük egy kis gombostű ikon.

Az így elmentett üzenetek ezt követően a jobb felső sarokban lévő ikonra (egy körben lévő i betű) kattintva, a Rögzített üzenetek megtekintése menüpontban olvashatók vissza. Akár több is, mert annyi üzenetet rögzíthetünk, amennyit csak szeretnénk.

Jelen pillanatban csak annyi korlátozást fedeztünk fel, hogy a rögzítés funkció csak az okostelefonos alkalmazásban működik, a böngészős változatban (egyelőre?) nem, illetve csupán a kétfős privát beszélgetésekben érhető el, csoportos chateknél nem.

Az utóbbi időben több probléma is volt a Messengerrel

Amint arról a 168.hu is beszámolt, az elmúlt hónapokban többféle hibával is találkozhattak a felhasználók, ezek egyike kifejezetten sok bosszúságot okozott. A felhasználók egy részénél a chatablakokban eltűntek az elküldött üzenetek, csak a beszélgetőpartnerek válaszai és reakciói jelentek meg. Ugyanakkor a másik oldalon ugyanez a jelenség volt tapasztalható, tehát mindenki csak a kapott üzeneteket látta, az általa elküldötteket nem.

Egyeseknél még mindig fennáll ez a probléma, bár jellemzően a mobilapplikációt nem érinti, a böngészős verziót, az asztali gépeket és a laptopokat viszont annál inkább.

A Meta egyelőre nem tájékoztatott arról, mikorra tervezi a hiba kijavítását, ami nemcsak a kétfős, hanem a csoportos beszélgetésekben is jelentkezett, és azóta is megnehezíti a kommunikációt egyesek számára.

(Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto) Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)