Liberálisok: A CÖF átlátható?

Csizmadia László korábbi nyilatkozata szerint május 31-e az igazság pillanata lesz, hiszen ezen a napon nyilvánosságra kerül majd ,,precíz, mindenre kiterjedő" beszámolójuk. A CÖF szóvivője erről a Magyar Nemzetnek nyilatkozott hozzátéve, hogy május 31-én csattanós választ ad azokra az ellenzéki rágalmakra, melyek szerint a Fidesz kampányát kormányzati pénzek visszaosztásával támogatták volna. A csattanós válasz elmaradt.

2014. június 3., 14:40

A civil szervezeteknek, köztük a CÖF-nek május 31-ig kellett elkészíteniük éves beszámolójukat. Mivel idén ez a nap hétvégére esett, a határidő június 2-ára tolódott. A bevallással egyidőben közzétételi kötelezettség is terheli a civileket: amennyiben saját honlapjuk van, oda a beszámolót és a közhasznúsági mellékletet is ki kell tenni, folyamatos betekintést kell biztosítani a közzétételt követő második üzleti évig.

Csizmadia László korábbi nyilatkozata alapján erre a napra, erre a pillanatra várt, mégis elfeledkezett róla. A CÖF honlapján nyoma sincs a beszámolónak és a közhasznúsági jelentésnek, így a szervezet megsértett egy beszámolási kötelezettséghez tartozó szabályt.

Mielőtt Csizmadia László ,,dühödt ellenségeskedéssel„ és ,,irigységgel” vádolná ismét azokat a pártokat és civileket, akik kétségbe vonják a CÖF ,,tiszta" gazdálkodását, előtte tegyen eleget a kötelességének, és a CÖF szóvivőjeként gondoskodjon arról, hogy a szervezet közzétegye beszámolóját és megfeleljen a törvényi kötelezettségének.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.