Természetes módszerekkel is felvehetjük a harcot megfázás és influenza ellen

Szakértő segít kiigazodni az influenzaszerű betegségek elleni hatásos praktikák útvesztőiben.

2024. január 17., 07:09

Szerző:

Szabó Linda, tudományos kutató, gyógyszerész a szerda reggeli Mokkacino vendége volt, és a téli influenzaszerű betegségek elleni védekezésről mesélt a nézőknek – írja a tények.hu.

A szakértő szerint célszerű nagy hangsúlyt fektetni a megelőzésre, azonban arra az esetre, ha már megfertőződtünk bevethetünk néhány praktikát.

Az alapvető higiéniai szokások betartásán és a tünetek mihamarabbi kezelésén kívül természetes megoldásokhoz is folyamodhatunk.

Ilyenek például az acerola, a bodorrózsa, echinacea (kasvirág), zsálya. Ezeket külön-külön is lehet alkalmazni, együtt azonban tökéletesen tudják egymás hatásait fokozni.

Emellett Linda kiemelte, hogy léteznek már olyan orvostechnikai eszközök, szájspray-k, orrspray-k, pasztillák, amikkel ilyenkor támogatni tudjuk a szervezetünket.

Ezeket mind bakteriális, mind vírusos megbetegedés alatt lehet alkalmazni, főként éjszakára, fogmosás után, ugyanis a kórokozók akkor szaporodnak a legjobban a szervezetünkben.

A praktikákat érdemes megfogadni, ám alkalmazásuk előtt mindenképpen fontos orvosunkkal konzultálni.

(Kiemelt kép forrása: Tények.hu)

Súlyos fertőzés tizedeli a szarvaspopulációkat Észak-Amerikában, és már Európában is felbukkant. A tünetek alapján a közbeszédben gyakran csak zombiszarvasokként emlegetik ezeket az állatokat, miközben a tudósokat aggodalommal tölti el a bizonytalanság, hogy vajon az ember is elkaphatja-e a betegséget.

Hawaii legnagyobb szigetén működik a világ egyik legaktívabb vulkánja, a Kilauea. 1983 óta nem akar lecsillapodni, jóformán egyfolytában fortyog, vagy ömlik belőle a láva, ezért az egyik legalaposabban megfigyelt tűzhányó is egyben. 2018-ban annyira erősen robbant ki, hogy hamucsóváját 9200 méter magasra lőtte fel. A vulkanológusok és a helyiek később pedig arra lettek figyelmesek, hogy a környék tele van zöldes árnyalatú, üveges ásvánnyal, olivinnal – írja az Index.