Hatalmas kémiai és környezeti tudásbázis a neten

Készül a KÖRINFO, a Műegyetemen által fejlesztett környezetvédelmi tudásbázis. Az adattár a természettudományokra és a környezettudományra koncentrálva igyekszik a legszélesebb réteg számára biztosítani a környezettel, a szennyezőanyagokkal, a környezettudatos gondolkodással kapcsolatos információkat, tudást.

2011. szeptember 9., 07:46

A 2011-es év a Kémia Nemzetközi Éve, ennek tiszteletére készítettük el a vegyi anyagok hasznosításáról szóló e-tanfolyamokat, melyek magyarul és angolul, power-pointos előadások és poszterek formájában érhető el a Műegyetem portáljain - közölte lapunkkal Dr. Katalin Gruiz.

A tanfolyam

innenés innenérhető el.

A KÖRINFO tudásbázis kezdőlapjáról is eljuthat a kémiai tudományokról és a vegyi anyagok hasznosításáról szóló oldalakra

erről a címről.

A kémián kívül a környezetről, a levegőről, vízről, talajról hulladékról, az ökoszisztémáról és az emberről is számtalan infirmációt találhat a tudásbázisban, például Magyarország védett növényeiről és állatairól, vagy a gyógyításban használható növényekről.

Látogasson el a tudásbázisunkba és segítsen másokkal is megismertetni ezt a tudományos igényű, mégis élvezhető és közérthető tudásbázist, sok-sok képpel, színes előadással, magyarázó ábrával - mondta a 168 Órának a professzor.