Hasznos négylábúak: aktívan tartják a csemetéinket

Aktívabbak azok a gyerekek, akiknek a családjában tartanak kutyát – a londoni St. George's Egyetem kutatói 2065 kilenc-tíz éves gyermeket vizsgáltak, és kimutatták, hogy az ebtartó családok gyermekei több fizikai tevékenységet folytatnak, mint a „kutyátlanok”.

2011. január 11., 11:24

Előbbiek átlagosan 325 percet töltöttek naponta testmozgással, 11 perccel többet, mint a kutya nélküliek, emellett a többieknél 360 lépéssel többet tettek meg naponta. A kutatás vezetője így kommentálta az eredményeket: „A kutyatartó családok gyermekeinek fokozottabb aktivitása igazán érdekes – vajon arról van szó, hogy a kutya tesz aktívabbá, vagy eleve az aktívabb családok vállalnak kutyatartást?

Olyan ez, mint a tyúk és a tojás kérdése. Megválaszolásához hosszú távú kutatásokra lesz szükség, de valószínűleg egy kicsit mindkettő igaz. Már korábban is vizsgálták a felnőttek mozgásszintjét kutyatartás előtt és után, és kiderült, hogy a kedvenc megérkezése után többet mozognak: naponta átlagosan 1700 lépéssel többet tesznek meg, mint a kutya nélküliek, ami 25 százalékos különbséget jelent- írta a

mipszi.hu.