Élvezd a csendet

Az ausztrál RESA (Renewable Energy Solutions Australia Holdings Ltd) cég állítása szerint megalkották a világ egyik legcsendesebb és leghatékonyabb szélturbináját. A hatásosan Eco Whispernek (Ökosuttogás) nevezett szélgenerátor 30 további kisebb turbinát működtet. ()

2012. január 6., 07:56

Ezeket olyan különleges gyűrűkkel láttak el, amelyek szinte mindenféle időjárási körülmények között csendben tartják őket. Egy kúp alakú keret lehetővé teszi a szárnyaknak, hogy automatikusan forogjanak a szél irányába anélkül, hogy szükség lenne egy súlyos kormányszerkezetre.

Ezek a szárnyak nem csupán csendesek, hanem hatékonyak is. A RESA szerint a turbinák 30%-kal képesek növelni teljesítményüket átlagos szélsebesség esetén, és akkor forgásban tudnak maradni, ha a légmozgás egészen lelassul.

A RESA kereskedelmi, ipari központoknak, repülőtereknek, kikötőknek, bányaipari létesítményeknek ajánlja az Eco Whispert, de a szélgenerátor a gyártók szerint hasznos lehet iskoláknak, egyetemeknek, valamint elektromos hálózatba be nem kapcsolt falvak számára is.

Forrás:

http://www.energiacentrum.com/

2024. október 14., 13:17

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.