Bioüzemanyag tesztelése a hajózásban

Az amerikai haditengerészet együttműködik a dán Maersk hajógyárral az algákból előállított bioüzemanyag konténerhajókon történő tesztelésében.

2012. január 8., 16:48

A hajó, amelyet kiválasztottak az Észak-Európa és India közötti útra, 300 méter hosszú és fel van szerelve egy hagyományos üzemanyagot használó motorral, valamint egy segédmotorral, amely csökkenti a kockázatot arra az esetre,ha a tesztelés során működési hiba következne be. (

Aiolus News)

Ez a segédmotor egy hagyományos és egy bioüzemanyagot tartalmazó tartállyal és egy keverővel rendelkezik.

A tengeri hajózásnak a következő évtizedekben erőteljesen csökkentenie kell a C02 kibocsátásokat és növelnie kell az üzemanyagok hatékonyságát. Ezt pedig csak a bioüzemanyagok fokozott használatával lehet elérni.

A kísérletben résztvevő hajó a németországi Bremerhaventől az indiai Pipavavig 30 tonna bioüzemanyagot használt fel fokozatos, 7%-tól 100 %-ig való adagolásban. A teszt eredményeinek értékelése folyamatban van.

Forrás:

http://www.energiacentrum.com/

13:17

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.