Az Android 4 legyen Veled!

Magyarországon is kapható a Google és a Samsung közös gyereke, a Galaxy Nexus, az első olyan androidos okostelefon, amelyre a vadonatúj Ice Cream Sandwich operációs rendszer került fel! A Nexus legnagyobb erősségei közül az arcfelismerős biztonsági funkciót és a Super Amoled kijelzőjének 1280*720-as álomfelbontását érdemes kiemelni.

2012. január 7., 13:54

Kapásból egy olyan szoftverrel teszteltük a készüléket, amely nemrég került ki az Android Marketre és igazán gépigényes. A legendás Grand Theft Auto III Androidos 10 éves születésnapi verziója nemrég jelent meg és gépigénye elég komoly, ezért is érdemes egy erősebb processzorú telefonon játszani vele, erre pedig az egyik legalkalmasabb készülék a Samsung Galaxy Nexus.

Csak semmi pixel, nálam van a stukker!

Nem csak a processzorerő számít: a Super Amoled technológia a maga 316 ppi pixelsűrűségével tényleg áll leejtő megjelenítést kínál. A Nexuson játék közben garantáltan nem veszünk észre egyetlen apró pixelt sem, hanem igazi homogén, egybefüggő felületről beszélhetünk, amely egy ilyen kaliberű játéknál tényleg sokat számít. Aki esetleg nem nagy játékos, az is le fog döbbeni a HD-s Youtube videók láttán, amelyeknél ég és föld a különbség egy hagyományos készülékkel összehasonlítva, de a különbség szemmel látható saját 1080p-s felvételeinknél is.

Csúcssebességen

Azért a modern alkalmazásokhoz erős processzorra i szükség van. Az 1.2 Ghz-es, kétmagos TI OMAP 4460 processzor nemcsak a GTA III-mal, hanem minden más ultramodern HD-s játékkal, vagy egyéb androidos szoftverrel is könnyen vette az akadályt. Külön említést érdemel az Android 4.0 integrált böngészője, amely hihetetlen sebességgel hasított az elegáns és szexi telefonon: még szinte el sem indult az oldal betöltését, máris megjelent a kért oldal.

Paparazziknak is ideális

De nem teketóriázik a készülék akkor sem, amikor profi minőségű fényképeket szeretnénk készíteni. A "Zero Shutter Lag" technológiát használó 0 mp késleltetésű kamera tényleg azonnal lekapja, amit az emberi szem meglát. Ott suhan előttünk egy bombázó, vagy életünk legfontosabb sajtóeseménye zajlik előttünk és a készülékkel máris lefotóztuk. Az amatőr filmesek pedig az 1080p felbontású videofelvételeknek köszönhetően érezhetik Steven Spielbergnek magukat.

Aki pedig nem szeret SMS-eket írogatni az az Android 4.0 vadonatúj hangfelismerő rendszerének köszönhetően szóban is gyorsan elmondhatja élete értelmének, hogy mennyire odáig van érte, aztán már mehet vissza játszani, vagy fotózgatni. C’est la vie!

Herpai Gergely
(BadSector)

13:17

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.