A véres fagyi jólesik a februári hőségben

A Rio de Janeiróban tomboló 50 Celsius-fokos hőségben az emberek az óceánban keresnek enyhülést, a helyi állatkert lakóinak melegét pedig egzotikus, fagyasztott finomságokkal, például véres fagyival próbálják csillapítani gondozóik.

2023. február 2., 20:54

Szerző:

Az állatkerti ragadozók számára csirkéből, darált húsból és szarvasmarhavérből készült jeges finomság, amelyet Szimba, a 14 éves oroszlán és Poty, a hároméves fekete jaguár is megkóstolt. 

A hűsítő fagyi megkönnyebbülést hozott az állatoknak, lassan majszolták a hideg falatokat, amit az állatkert látogatói, különösen a gyerekek örömmel figyeltek a szörnyű hőségben. 

A különleges fogásokról Marina Moraes, az állatkert biológusa elmondta, hogy azokat azért iktatták be az állatok megszokott táplálékai közé, hogy jobban érezzék magukat. 

Az állatkertben élő állatok a táplálkozásuknak megfelelően különböző csemegéket kapnak. „A főemlősöknek gyümölcsfagylaltokat kínálunk, amelyek édesek és színesebbek. A növényevők viszont káposzta-, sütőtök- és sárgarépafagyit kóstolhatnak” – magyarázta Moraes.

(Kiemelt képünk: Egy oroszlán [Panthera leo] sétál a vérből készült fagylalt mellett a Rio de Janeiró-i állatkertben Rio de Janeiróban, Brazíliában 2023. január 27-én. Az állatkerti gondozók fagyasztott darált húsból, vérből vagy gyümölcsből készült hűsítőket az állatoknak a kánikulában. Fotó: MAURO PIMENTEL/AFP)