"A szex nem egyenlő az orgazmussal a nőnél"

A nők orgazmus-zavara értelemszerűen kihat a pasikra is, akik akkor tesznek a legjobban, ha elkerülik, hogy tovább frusztrálják a nőt. A férfiak azonban a sorozatos sikertelenséget kudarcnak élik meg, saját férfiasságuk csorbulhat amiatt, hogy úgy érzik, nem tudják a csúcsra juttatni nőjüket. Pedig előfordul, hogy a nőnek orgazmus nélkül olykor élvezetesebb a szex. A a szakember elmondta, az izgalom hiánya súlyosabb tünet, mint az orgazmus hiánya.

2011. június 6., 10:49

Számtalan oka és változata van a nők orgazmus-zavarának, a megfelelő partner azonban rengeteg gátat oldhat fel és teheti élvezetessé a közös szexet. A férfiaknál bejáratott és jól működő dolog az orgazmus, sokkal ritkább esetekben fordul elő ezzel probléma, mint a nőknél. Mit tehet egy férfi, ha a nőnek nincs orgazmusa?

A nőnek ma már nem csak joga van az orgazmushoz, de kötelező átélnie, akkor is, ha az nem megy. Van, hogy megvan a hangulat, a libidó és bizsergető is minden, ami történik, csak a vége, a nagy robbanás hányzik. Pedig előfordul, hogy a nőnek jó orgazmus nélkül is a szex.

A pasik zöme a saját hibájaként éli meg a nő orgazmus-hiányát

"A szex nem egyenlő az orgazmussal a nőnél" – mondta a Velvetnek Bede Zsuzsa szexológus. Hozzátette, a férfi akkor tesz a legjobban, ha nem erősíti a nőben a gátlásokat. "A férfi fejében él egy idea, egy tudás, vagy hallott valami technikáról, amiről úgy véli, az a jó. Ez tapasztalatokra is épülhet, hogy mi volt a jó, mi vált be az előző partnereknél. Azonban annál frusztrálóbbat, minthogy valaki azt mondja a nőnek, másnál ez már bevált, nem is lehet elképzelni, ezekkel lehet erősíteni a gátakat. Egy nőnél előfordul, hogy ha izgalmas, jó a hangulat, egy orgazmus nélküli szex élvezetesebb számára, mint orgazmussal" – jegyezte meg a szakember. "Az a férfi, aki nyitott, jó viszonyban van a saját szexualitásával, saját magával, élvezi, ha a nő használja a saját kezét szex közben. Csak a nagyon hiú férfiak tolják el a nő kezét, ilyenkor még jobban kiütközik a különbség, hogy te tudod, én meg nem. Azt éli meg, hogy ügyetlenebb" – nyilatkozta a szexológus.

Az a férfi, aki rendben van magával, élvezi, ha a nő szex közben magához nyúl, és nem csinál ebből gondot. Azonban a sikertelenség, hogy a nőnek nincs orgazmusa, a férfiasság kudarcaként élheti meg a férfi. Gyakori probléma, hogy az egész orgazmus-para tudatos elvárássá kezd alakulni, és már a férfit is frusztálja. Ha már az indulatok és a sikertelenség odáig fajul, hogy valaki azt mondja a párjának, fedezd fel a tested, aztán majd mondd el, mi a jó, csak növeli a gátat kettejük között. Ezektől még gátlásosabbá válhat a nő, még kevésbé meri majd magát elfogadni. "Az a jó, ha valaki természetesesn tudja azt kezelni és nem elvárásként éli meg, hogy kötelező átélni az orgazmust" – mondta a szakember.

Az izgalom hiánya súlyosabb tünet, mint az, hogy nincs orgazmus - tovább a

Velvet cikkére.