Felkerült a Telegraph rangsorára egy magyar gimnázium, innen mennek a legtöbben Oxfordba

A járvány és a Brexit előtt a gimnáziumban végzettek 30 százaléka folytatta tanulmányait külföldön.

2021. szeptember 27., 11:30

Szerző:

A korábbi 30 százalékkal szemben idén a végzősöknek nem egészen 23 százaléka ment külföldi egyetemre, ebben a Brexit és valószínűleg a járványhelyzet is szerepet játszott – mondta Erős-Honti Zsolt, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium megbízott igazgatója az Eduline-nak. A végzősök közül sokan idén is brit, holland vagy egyesült államokbeli egyetemre felvételiztek, sikerrel.

Idén nyáron a Fazekas-gimnázium felkerült a The Telegraph friss rangsorára, amin azok az iskolák szerepelnek, ahonnan a legtöbb diák jut be a két legnevesebb brit egyetemre, az Oxford és a Cambridge képzéseire. A megbízott igazgató elmondta, hogy 7 százalékkal kevesebben jelentkeztek külföldi egyetemekre a tavalyi évhez képest, ami szerinte a többi között azért lehet, mert a Brexit és a koronavírus-járvány megnehezítette a Nagy-Brittaniában való továbbtanulást. „Akik korábban kimentek, azoknak nem volt könnyű a tanévkezdése" – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Budapest, 2020. június 8. A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete a Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren. MTVA/Bizományosi: Róka László)