Vilmos herceg megy ma a foci EB-re a meccsre, a rajongók találgatják, hogy kivel

Ma este lesz az angol-svájci meccs a foci Eb-n, és Vilmos herceg biztosan ott lesz Düsseldorfban, a kérdés csak az, hogy kivel.

2024. július 6., 06:43

Szerző:

Vilmos herceg ott szeretne lenni, amikor az angol csapat bejuthat a foci Eb elődöntőjébe. A meccs ma este lesz Düsseldorfban, és az angolok a magyarokat és az olaszokat is kiverő svájciak ellen játszanak majd, úgyhogy jól néz ki a két zászló egymás mellett: fehér alapon vörös kereszt vs vörös alapon fehér kereszt. De ez persze csak mellékvágány, sokkal érdekesebb kérdés, hogy a brit trónörökös egyedül szurkol-e majd a lelátón, és ha nem, akkor kivel.

Vilmos herceg megy Düsseldorfba

Vilmos herceg ott volt június 20-án a dán-angol meccsen, ahol X. Frigyes dán királlyal készült közös fotója.

Ezek után biztosra vehető, hogy ott lesz a ma esti mérkőzésen is, ahol az angolok a legjobb négy közé jutásért küzdenek majd. A kérdés már csak az, hogy kivel megy majd a brit trónörökös. Az Express című lap összegzése szerint a rajongók találgatnak, hogy kit láthatnak majd viszont Vilmos herceg oldalán, de a legkevésbé valószínűnek az tűnik, hogy a felesége vele tart majd erre az alkalomra, hiszen Katalin hercegné továbbra is kemoterápiát kap, és az elmúlt hónapokban csak egyszer mutatkozott nyilvánosan. Rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy ez lesz a második alkalom.

A tudósítások szerint a legtöbben abban reménykednek, hogy György herceg mehet majd el az apjával a meccsre, hiszen a trónörökös legidősebb fia már többször volt látható futballmérkőzésen, és szemlátomást rendkívül élvezhette. Az Express azonban azzal hűti le a rajongókat, hogy a leendő király legidősebb fia most a tanulmányaira koncentrál, ezért lehet, hogy nem engedik majd el Düsseldorfba. Ha valóban így lesz, akkor könnyen lehet, hogy Vilmos herceg megint egyedül megy el a meccsre, mint a brit Labdarúgó-szövetség elnöke.

Közben Károly király...

Csütörtökön a britek új miniszterelnököt választottak, és a konzervatív párt látványos leszereplésével a munkáspárt vezetője, Keir Starmer lett az új kormányfő, ő költözhet be Rishi Sunak helyére a Downing street 10-be. Pénteken megvolt Keir Starmer első hivatalos találkozója III. Károly királlyal, ahol az uralkodó hivatalosan felkérte a választások győztesét a kormányalakításra.

Földindulást emlegetnek az eheti brit választások kapcsán, és nem véletlenül. A Konzervatív Pártnak az előző ciklusban 365 képviselője volt a Westminsterben, most harmadannyi székkel számolhatnak. Ez lehet a párt modernkori történetének legnagyobb veresége: ez eddig negatív csúcsot az 1906-ban elért eredményük jelenti, amikor 156 mandátumot szereztek. Eközben az idei munkáspárti siker Tony Blair 1997-es eredményéhez mérhető, amikor is 418 széket szerzett a baloldal.

(Kiemelt kép: a walesi herceg és hercegné hivatalos Instagramja)