Villámgyors IQ-teszt: helyezzen át két gyufát, hogy egy eszköz neve jöjjön ki!

Ez az egyfordulós IQ-teszt megint egy gyufás játék, de most nem matekozunk.

2024. október 2., 14:02

Szerző:

Van ideje egy villámgyors IQ-teszt megfejtésére? Ezúttal nem egy egyenletet kell kijavítani, hanem egy betűsort kell értelmes szóvá változtatni. Nézzük, ön is ripsz-ropsz rá tudja-e vágni a helyes választ!

Villámgyors IQ-teszt: egy eszköz nevét keressük!

Alább találja a teljes feladványt, ami ezúttal 23 gyufából áll. Ebből a 23 szálból kettőt kell áthelyezni ahhoz, hogy az értelmetlenségből egy értelmes szó váljon. Hogy egy kicsit segítsünk a megfejtéshez, eláruljuk, hogy egy eszköz nevének kell kijönni a végén, egy olyan eszközének, amiből minden bizonnyal az ön otthonában is van legalább egy-kettő. Nos, meg tudja mondani, hogy melyik szót keressük?

 Kép: 168.hu/Pixabay.com/Gyulai Bence

A megfejtést az oldal alján találja

Nyugodtan ugorja át ezt a pár bekezdést, csak azért tettünk ide egy lazán kapcsolódó érdekességet, hogy egy kicsit görgetni kelljen a helyes válaszért, nehogy valaki túl gyorsan meglássa, mi a megoldás.

A mai rejtvényben egy minden otthonban megtalálható eszköz nevét keressük, és annyit már most elárulhatunk, hogy nem a mikrohullámú sütőről van szó. Pedig erről az eszközről nemrégiben írtak a lapok, ugyanis a Klebsiella szuperbaktériumokról kiderült, hogy veszélyes törzsei világszerte súlyos megbetegedéseket okoznak, amelyek ellen gyakorlatilag tehetetlenek vagyunk. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezért nagyobb éberségre szólította fel a világ országait. A kutatók szerint ez a rezisztens baktérium mikrohullámú sütőkből is kimutatható, írta a Dívány szeptemberben.

A tanulmány keretében a kutatók összesen 30 mikrohullámú sütőt vizsgáltak meg. Elemzésük rávilágított, hogy a készülékekben mintegy 750 különböző baktériumfajta élhet. A megvizsgált mikrohullámú sütőkben ember egészségére súlyos kockázatot jelentő baktériumokat találtak, köztük a Klebsiella, az Enterococcus és az Aeromonas baktériumokat. További részleteket itt olvashat.

Ezt a két gyufát kell áthelyezni

Szabad a gazda? Akkor először nézzünk egy kis segítséget, mutatjuk, melyik két gyufaszál van rossz helyen!

 Kép: 168.hu/Pixabay.com/Gyulai Bence

És innen már csak egy (vagyis két) lépés a helyes válasz...

Itt a megfejtés

Nézzük!

 Kép: 168.hu/Pixabay.com/Gyulai Bence

Igen, a második E-ből egy C betűt kellett varázsolni, a harmadikból pedig egy S-et, és aztán már csak az utolsó karaktert kellett egy T betűvé kiegészíteni ahhoz, hogy kijöjjön az ECSET szó.

Lehetséges azonban, hogy ön máshogy oldotta meg a feladványt – ebben az esetben örömmel vesszük, ha beküldi nekünk a megfejtését az info@168.hu címre!

(Kiemelt kép: 168.hu/Pixabay.com/Gyulai Bence)