Eszenyi Enikő is a gyászolók között: így búcsúztatják kollégái a hétvégén elhunyt színészlegendát

Venczel Vera pénteken hunyt el, azóta érkeznek a megemlékezések pályatársaitól.

2021. október 25., 10:33

Szerző:

Szombaton érkezett a hír, hogy 2021. október 22-én, 75 éves korában elhunyt Venczel Vera. A színésznő karrierje szorosan összefonódott a Vígszínházzal, amelyet 11 éven keresztül Eszenyi Enikő vezetett igazgatóként botrányos, 2020-as távozásáig. Eszenyi Enikő a hétvégén megható posztot tett közzé, amelyben Venczel Verára emlékezik.

„Elvesztettünk egy tiszta embert és egy csodás színésznőt. Nagyon fáj”

– írja Eszenyi Enikő.

Hegyi Barbara szintén a Vígszínházban játszik évtizedek óta, és a hétvégén elhunyt kolléganőjéről az alábbi csoportképpel emlékezik meg. A fotón az idén januárban elhunyt Börcsök Enikő áll a kép jobb szélén, Hegyi Barbara csak annyit fűz hozzá a képhez, hogy „örökké”.

Még egy megható megemlékezés egy másik kollégától a Vígszínházból: Józan Lászlót a tévénézők is jól ismerhetik, hiszen ő évekig szerepelt a Barátok köztben, illetve feltűnt a Keresztanyuban is. Ő a következőket írja Venczel Verát gyászolva:

Drága Mama! Isten veled, vigyázz magadra. Nagyon megérintett a halálhíred, köszönök mindent, nagyon szeretlek

Hámori Gabriella színésznő szintén egy régi, fekete-fehér képpel emlékezett Venczel Verára. „Drága Vera” – ennyit írt csak az alábbi fotóhoz, és egy fehér szívet tett még hozzá.

(Kiemelt kép: dfp.hu)