Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esküvőjén afrodiziákum volt az egyik desszertben

Egy szakértő szerint lehet, hogy csak aznap dőlt el a végleges menü. Kiszivárgott a teljes ételsor.

2021. szeptember 28., 07:49

Szerző:

A múlt hét pénteken volt Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esküvője, de a lakodalmat szinte teljes hírzárlat övezte. Maga a menyasszony aztán hétfőn publikált néhány fotót az eseményről, kattintson ide a cikkünkért, amelyben ezekről írunk!

De ezeken a képeken kívül bizonyos információk kiszivárogtak még, például hogy az est sztárfellépője Jennifer Lopez helyett valószínűleg Rod Stewart lehetett, illetve kiderült az is, ki tervezte a menyasszonyi ruhát. Ezen kívül a Blikk megszerezte az este menüjét, így tudni lehet, mit fogyasztott a násznép a lakodalomban. Az étellistán több olyan fogás szerepelt, ami hazánkban szokatlan, így a lap ezekkel kapcsolatban egy szakértőt keresett meg, aki többek között azt is elmondta, hogy az igazán színvonalas éttermekben nincs meg előre fixen a menü, hanem az aznap reggeli bevásárlás alapján döntik el, hogy a frissen beszerzett, legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználásával milyen ételek készülnek majd.

„Az előkelő éttermekben gyakran nincs étlap, csak az ételek legfontosabb alapanyagait sorolják fel, amiből a szakács megfőzi a fogásokat. [...] Mivel a kínálat mindig változik a piacon, nem készítenek állandó étlapot az étteremben, hanem a napi bevásárlás után döntik el, mit főznek majd a vendégeknek. Az esküvőn is követték ezt a szokást, sok esetben csupán sejteni lehet, hogy mi volt pontosan a feltálalt étel”

– mondja Ratkai Krisztina, a RAS Magyarország gasztrofőszerkesztője.

A menüre jellemző, hogy az éjféli töltött káposzta és borjúpaprikás mellett még néhány további magyar ételt is tartalmazott, plusz rengeteg olyan nemzetközi ínyencség szerepelt rajta, mint például polipsaláta, ázsiai wagyubélszín – wontoncsipsz, lazactortellini, homár, kaviár, homárbisque, vagy a desszertek között Macaron lollipop, Toffifee desszert, Mont Blanc kockadesszert vagy Nuance eper-tonka. Ez utóbbival kapcsolatban a szakértő a következőket mondta:

„A tonkabab egy különleges fűszer, mágikus erőt tulajdonítanak neki, afrodiziákum. Íze-illata a vaníliás, mandulát, fahéjat idézi, különösen illik a csokoládéhoz. Alighanem egy emeletes epres süti lehetett – talán éppen a menyasszonyi torta?”

(Kiemelt kép: Várkonyi Andrea Instagram-oldala, MTI/Máthé Zoltán)