Újra együtt a Barátok közt álompárja

Fodor Zsóka és Várkonyi András a Barátok közt után ismét házaspárt alakítanak.

2021. november 16., 15:26

Szerző:

A Barátok közt ugyan 23 év után nyáron véget ért, a sorozat ikonikus és legnépszerűbb házaspárja, Magdi anyus és Vili bácsi újra együtt van. Legalábbis a színpadon ismét közösen dolgozik a Mátyás Király tér egykori karaktereit megformáló Fodor Zsóka és Várkonyi András.

A színészek az Örök a szerelem című, kifejezetten rájuk írt színdarabban dolgoznak majd együtt, amelyet jövő tavasszal mutatnak majd be Pécsett. A közös munkát lényegesen megkönnyíti, hogy már több évtizede jó ismerősök, és kollégák

„Mi már 1972-ben is nagyon jó barátok voltunk, amikor Békéscsabán dolgoztunk a színházban, és nemcsak a sorozatban, de azóta egy kabaréban is játszunk együtt. Ám ez most egy olyan darab, amely a görög mitológia öreg házaspárja, Philémón és Baukisz történetére épül, mi formáljuk meg az idős párt”

– nyilatkozta a Blikknek Fodor Zsóka, aki nagyon örül, hogy újra együtt dolgozhat az egykori sorozatbéli férjét alakító Várkonyi Andrással. Az RTL Klub nemrég megszűnt sorozatának elsőtől az utolsó epizódjáig Vili bácsi karakterét alakító színész, bár legtöbb esetben egyetért kolléganőjével, most mégis ki kellett, hogy javítsa.

„Először is, ki kell javítsam Zsókát, nem 1972-ben, hanem már 1970-ben is együtt dolgoztunk, ez örök vita kettőnk között, rosszul emlékszik a kezdetekre. Akkor én kiforratlan, húszéves kezdő színész voltam, Zsóka pedig, mivel hét évvel idősebb nálam, már rendelkezett szakmai múlttal. Neki akkor volt egy olyan partnere, akivel sokat dolgozott együtt, jól működtek, nekem is volt egy fiatalabb. Ám mostanra már nem számít az a néhány év különbség, beleaggultunk a házaspár szerepébe”

– mesélte Várkonyi András, aki azt is elárulta, hogy bár már évtizedek óta együtt dolgozik Zsókával, jól működnek együtt és rajong értük a közönség, de a hosszú közös múlt és ismeretség ellenére sem merné azt mondani, hogy barátok.  

(Kiemelt kép: dfp.hu)