Tóth Gabinak végképp elég volt Budapestből: megvan, hová költöznek

Tóth Gabi a bejelentés mellé ezt írta: „úgy élem az életemet, hogy ne kelljen semmit megbánnom.”

2023. január 30., 14:08

Szerző:

Tóth Gabi két héttel ezelőtt töltötte be 35. életévét, és az énekesnő most születésnapjáról is megemlékezik a Család.hu című oldalon vezetett blogjában egy friss bejegyzésben. Azt írja, Halász Judit egyik régi lemezét kapta meg bakeliten egy lemezjátszóval együtt, de persze kislánya, Hannaróza hallgatja egyfolytában az albumot. A bejegyzés két nagy bejelentést is tartalmaz, a második a gyerekkel kapcsolatos: hamarosan óvodába fog járni.

Az óvodája pedig egy kis település a Dunakanyarban, és ez az első bejelentés: a család úgy döntött, hogy Tóth Gabi régi vágyát teljesítve elköltöznek Budapestről.

„Még óvatosan merek csak fogalmazni, és konkrétumokat még félek elárulni, de tudjátok, hogy régi vágyam, hogy a Dunakanyarba költözhessünk. Úgy néz ki, hogy eggyel közelebb kerültünk ennek az álomnak a megvalósításához.”

Tóth Gabi az utóbbi években rengeteget beszélt arról, mennyire fontos számára vidéki származása, amiért Budapesten egyébként ki is gúnyolták. Tehát úgy érzi, itt az ideje, hogy újra vidékre költözzön, amint erre már korábban is utalgatott. A következőket írja arról, mi vonzza igazán:

„életem legnagyobb ajándéka lenne egy vidéki otthonban kelni reggel (akár kakaskukorékolásra) és oda hazatérni este. Azon gondolkodtam, hogy mióta Budapesten élek, a belvárosban csak egyszer laktam, mondjuk igaz, hogy akkor több évig, de akkor is egy kis kertkapcsolatos földszinti lakásban, ahol azonnal paradicsomokat ültettem a díszkertbe. Megmagyarázhatatlan erő húz vissza a vidéki lét felé és lelki szemeim előtt már csak egy olyan kép lebeg, hogy egy szép téli délelőtt én játszom Hannival a vidéki házunk nappalijában, az ablakon át látni a havas tájat, a kandallóban ropog a fa, és Krauszom készíti az ebédet.”

A fenti sorokból nem egyértelmű, hogy akkor most reggel el szeretne-e menni otthonról és csak este hazatérni, vagy inkább egész nap otthon lenne a gyerekkel, de nyilván ideális esetben hol az egyikre kerülne sor, hol a másikra.

A végére még egy gondolat a születésnap kapcsán Tóth Gabitól:

„az ember a születésnapja környékén általában nosztalgiázik, számot vet az addigi életével, és megpróbál utólag eligazodni az addigi döntésein. Én is ezt tettem az elmúlt napokban, talán hetekben. Egészen biztosan követtem el hibákat, és szinte garantálható, hogy még fogok is, de összességében azt gondolom, úgy élem az életemet, hogy ne kelljen semmit megbánnom. Ahogy múlnak az évek, egyre kevésbé fontos, hogy mit várnak el tőlem mások, sokkal inkább tartom szem előtt, hogy valóban békében legyek önmagammal és azzal a környezettel, amit magamnak/magunknak a Krauszommal megteremtünk. ”

Plusz egy fotó, amelyen az 1988-ban született énekesnő a '80-as évek stílusát idézi.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)