Nem fogja elhinni, ki állt ki Tóth Gabi mellett

Osváth Zsolt legerinctelenezte Tóth Gabit, de egy híres zenész az énekesnő védelmére kelt.

2022. április 14., 09:23

Szerző:

Kedden Osváth Zsolt volt VV-sztár és népszerű youtuber kemény vádakkal illette Tóth Gabit egy videóban.

„Tóth Gabi ki kell, hogy mondjuk, hogy egy gerinctelen érdekember. Egy jellemtelen ember”

– mondta többek között Osváth Zsolt, aki azt állítja, hogy Tóth Gabi hazudott neki, illetve általában a nyilvánosságnak is. Ha erről szóló összefoglalónkat még nem olvasta, kattintson ide!

Nos, az elhangzottakra reagálva a Sugarloaf együttes vezetője és egyben basszusgitárosa, Tóth Szabi védelmébe vette Tóth Gabit. A Sugarloaf együttes jelenlegi énekese Muri Enikő, aki a választások előtt nem sokkal szintén kiállt a kormány mellett, és akit Osváth Zsolt szintén támad eheti videójában, igaz, kevésbé hevesen, mint Tóth Gabit. Tóth Szabi egy Facebook-posztban fogalmazta meg a gondolatait, szúrta ki a Bors. A 47 éves zenész a következőket írja, többek között azzal vádolva meg Osváth Zsoltot, hogy átlépte a jóízlés határát:

„egy jóideje nézegetem a videóidat. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akad olyan, amiben még egyet is értek veled, mondjuk többségével nem, de ez szubjektív és a véleményszabadság miatt nem is zavar a különbség. De azt hiszem, és úgy érzem most átléptél egy határt! Mégpedig a jóízlés határát. Értem én, hogy a clickbate [sic], a feliratkozók és a szívecskék jelentenek neked mindent és még ezzel sincs baj, mert ez a 21. századi jelenség, munka ez ilyen. De! Úgy mondasz véleményt emberekről akiket nem, alig vagy csak a Story magazinból ismersz, hogy halvány lila fogalmad sincs az igazságról csak találgatsz! Zsolti, erre van az a mondás, hogy ha csendben maradtál volna…
Tóth Gabit (sem) kell megvédenem, mert felnőtt és úgy ismerem hosszú évek óta, hogy meg tudja védeni magát. Mondjuk eléggé gusztustalannak tartom, hogy te egy magánbeszélgetést felveszel, majd annak tartalmát szétkürtölöd egy videóban a saját – vélhetően – álszent csalódottságod mögé bújtatva és még meg is fejeled azzal, hogy különböző negatív jelzőkkel aggatod és ezért a megítélését és a karrierét befolyásolod. Jóérzésű ember ilyet nem csinál! Nem lehet haver, hogy savanyú a szőlő?
Aztán belerúgsz Enikőbe egy olyan mondatért, amit te szándékosan félremagyarázol csak azért, hogy bele tudd törölni a lábad. Értelmes embernek tartalak Zsolti, ne kelljen már csalódnom. Halkan súgnám meg, hogy nagyon rossz nyomon vagy, Enikőnek még most is rengeteg meleg barátja van annak ellenére, hogy te conteozol! Nem lehet haver, hogy valójában savanyú a szőlő??
[...]
Senkit nem zavar, Zsolti, hogy te az ellenzék szekerét nyomtad, szerintem a két lányt sem zavarja és tudod miért Zsolti? Mert ez vagy te Osváth Zsolt, téged így fogadnak el! Zsolti, akkor te miért nem fogadod el őket? Elhiszem, hogy tele vagy frusztrációval a származásod, a melegséged, a gyermekkorod miatt, megfejelve most ezzel a csalódottsággal. De hidd el Zsolti, ez csak a te fejedben létezik, mert a világ és az országunk többsége elfogadó és nem zavarja őket, amíg túl nem tolod! Most már túltoltad Zsolti. Szerintem most egy kicsit gyógyulj meg lelkileg és utána gyakorolj egy kis önkritikát és kérj ettől a két énekesnőtől bocsánatot, mert emberileg nem ítélheted meg őket csak szakmailag. Az meg szubjektív, de szerintem az építő kritikát mindenki szívesen veszi! Zárásként felhívnám a figyelmedet valamire, amit úgy látszik elfelejtettél: ne ítélj, hogy ne ítéltess! Remélem keresetlen szavaimmal tudtam segíteni neked a rehabilitációban, drukkolok neked mert okosabb vagy te ennél mint ahol vagy most.”

Posztjában Tóth Szabi felszólítja Osváth Zsoltot, hogy kérjen bocsánatot a két énekesnőtől. A teljes szöveg alább olvasható.

Tóth Gabi körül sosem csillapodik a szélvihar

Tóth Gabi új pozíciót kapott

Kajdi Csaba rendesen kiosztotta Tóth Gabit a választások utáni megjegyzéséért

Tóth Gabi elmondta, hogyan alázták meg értelmiségi kollégái

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)