Törőcsik Mari fia nyilatkozott a velemi ház eladásáról: Nem örülnek a helyiek

Eladták Törőcsik Mari egykori házát, és most a fia, Son is hozzáfűzött egy-két dolgot a kérdéshez.

2024. augusztus 8., 12:10

Szerző:

Tegnap derült ki, hogy hosszas huzavona után eladták Törőcsik Mari egykori házát. A legendás színésznő élete utolsó szakaszában a Vas vármegyei Velem községben élt, itt volt egy ingatlana, amit végül Törőcsik Mari lánya örökölt majd adott el annak ellenére, hogy Törőcsik Mari fia az, aki évek óta Velemben lakik.

Törőcsik Mari fia nyilatkozott

Törőcsik Mari fia, Son 5 éves volt, amikor kimenekítették a vietnámi háborúból a hetvenes években – ezt követően fogadta örökbe a színésznő. A gyermek állítólag gyorsan beilleszkedett, megszokta Magyarországot, ám fiatal felnőttként mégis úgy döntött, visszaköltözik Vietnámba. Csak az esküvőjére tért vissza, amit Budapesten tartottak.

A helyiek szerint Törőcsik Mari sosem titkolta, hogy megromlott a viszonya fiával (így lett a ház örököse a színésznő lánya, Terézia), de amikor Sont egy halálos kór támadta meg Vietnámban, a színésznő azonnal a segítségére sietett, és 5 millió forintot adott neki, hogy fedezni tudja a kezelését és a gyógyszereit. Son mindenki meglepetésére végül 3 évvel ezelőtt visszaköltözött Velembe és végleg letelepedett. Most ő nyilatkozott a Bors című kiadványnak azzal kapcsolatban, hogy az új, szobák kiadásával foglalkozó tulajdonos egy hirdetést tett ki a az ingatlanra. Többek között a következőket mondta:

„Anyám kapuján kint volt egy tábla, hogy kiadó az ingatlan, de ez a napokban eltűnt. A szomszédtól tudom, hogy nem örülnek a helyiek a dolognak.”

Törőcsik Mari háza mégsem lett Airbnb

A Best magazin eheti cikke szerint a vevő velemi lakos és falusi turizmusból él, szobákat ad ki a környéken. Miután megvette az örökös által kiürített ingatlant, az új tulajdonos sok mindent rendbe hozatott a házon, megjavíttatta a tetőt, a kertet is gondozza. Majd kikerült a kapura a hirdetés, hogy milyen számon lehet érdeklődni kiadó szobák iránt. Ebből lett némi felbolydulás Velemben, hiszen azt gondolhatták, hogy vendégszállóhely lett Törőcsik Mari egykori házából.

Bár azért végső soron azért az sem lenne egy égbekiáltó tragédia, ha így lenne, de a Best szerint mindenesetre (egyelőre) nem ez a helyzet: a tulajdonos csak a korábban már meglévő szobáit hirdette a házra is kitett reklámmal. Tekintettel a felbolydulásra, a tulajdonos azóta levette a hirdetést Törőcsik Mari egykori házáról, úgyhogy a kedélyek újra megnyugodhattak.

(Kiemelt kép: Fortepan/Szalay Béla)