Tatár Csilla kiakadt a magyar vendéglátáson: Téged néz hülyének még a szakács is
Tatár Csilla felháborodott posztban írta meg, mi bosszantja a legjobban a magyar kávézókban-éttermekben.
Tatár Csilla egy sztorit jelentetett meg az Instagramon arról, hogy a hazai vendéglátás továbbra is kész aknamező azok számára, akik allergiásak valamire vagy étel-intoleranciájuk van. Ez a sztori automatikusan eltűnt azóta, de annyi válasz érkezett rá, hogy a műsorvezetőnő most egy felháborodott posztban foglalta össze a tapasztalatait, amikről kiderült, hogy messze nem csak az ő tapasztalatai:
„tegnap storyban írtam arról, hogy mennyire meg tud még mindig lepni, hogy a vendéglátásba, sajnos a legtöbb helyen az ételallergiát vagy intoleranciát mennyire nem ismerik, mennyire félvállról veszik.. (mandulatejes cappuccino= tejporos kávé, mandulatejjel felöntve, tejmentesnek mondott, a valóságban laktózmentes tejszínnel elkészített ételek...) Ráadásul sokszor pl. az van, hogy téged néz hülyének olykor még a szakács is, amikor próbálod elmagyarázni, hogy a tejmentesség és a laktózmentesség két totálisan különböző dolog. Na, de miért kezdtem ebbe a posztba bele?
Mert a story után annyi ételallergiás, egyéb érzékenységgel élő nő, anyuka írt, hogy kb. már nyaralni is csak olyan helyre mernek menni, ahol magukra főzhetnek, mert itthon erre olyan szinten tojnak, hogy az már egyenesen rémisztő. (Pl. egy üzenete a sok közül: A gyerek gluténérzékeny, van gluténmentes kenyér? Van. Aztán amikor megeszi jön a köv. mondat: Csak egy kis glutén volt benne. WTF?)”
A posztot ide kattintva lehet megtekinteni, természetesen szélsebesen gyűlnek a kommentelők sztorijai arról, mennyire nehéz Magyarországon ételallergiásként étteremben étkezni.
A helyzeten egyébként többek között Hosszú Katinka próbál javítani, aki egy évvel ezelőtt nyitott éttermet a „tápláló, allergén-, glutén-, tej- és cukormentes étkezés” jegyében.
(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)