Kiszivárogtak a magyar sztárgázsik: Nagy Feró esténként kétmilliót kap, de ezzel nincs az élmezőnyben

Nagy Feró szerint jogosak az elsőre elképesztően magasnak tűnő összegek.

2024. július 25., 09:24

Szerző:

Nagy Feró is nyilatkozott a TV2-nek annak kapcsán, hogy kiszivárgott egy újabb lista arról, hogy egy-egy hazai sztár hány forintért vállal egy egy-kétórás fellépést.

Sztárgázsik: Delhusa Gjon, Nagy Feró, Azahriah és a többiek

Az interneten kering most egy elvileg titkos-bizalmas lista arról, kinek a koncertje mennyibe kerül. A Tények plusz című műsorban lement riport szerint az érintett előadók és a hazai zeneipar szakértői megegyeznek abban, hogy a lista nagyjából reális, de azért az 1-2 évvel ezelőtti állapotot tükrözi, a 2024-es árak ennél valamivel magasabbak.

A riport a következőket említi:

  • Delhusa Gjon 40 perc fellépésért 400 000 Ft-ot kér;
  • DR BRS egy egyórás koncerttel 413 000 Ft-ot keres;
  • Demjén Ferenc és együttese másfél millióba kerül;
  • Nagy Feró együttese, a Beatrice kétmillió forint körüli összeget kér egy estéért;
  • G.w.M akkor megy el haknizni, ha kap érte hárommillió forintot;
  • a NOX együttes valamivel 7 millió alatt kap egy-egy fellépésért;
  • Azahriah 7 millió forintért ad koncertet.

Nagy Feró részletesen nyilatkozik a számokkal kapcsolatban, szerinte nincs abban semmi rossz, ha valaki elkér annyit, amennyit a közönség hajlandó megfizetni, és egyáltalán nem sajnál Azahriah-tól hétmillió forintot annak ellenére, hogy ő és az együttese kevesebb, mint a felét kapják:

„Ki kell menni a piacra! Ha az én krumplimat drágán veszik, akkor én drágán adom. Igen, mert annyiért elviszik. Az egyszerű fórumozó ne szóljon hozzá, ne idegesítse fel magát! »Azahriah mikor dolgozott?!« Hát mikor?! Hát egész életében erre készült, hogy ő legyen ez a sztár!”

Nagy Feró is figyelmeztet: ez a gázsi nem tiszta haszon

Az alábbi riportban a NOX együttesből ismert Péter Szabó Szilvia is nyilatkozik, és mint sokan mások, ő szintén felhívja a figyelmet arra, hogy hatalmasat téved, aki úgy képzeli el ezt az egészet, hogy a NOX gázsija 7 millió forint, tehát ő egy este után 7 millió forintot tesz zsebre. A NOX produkcióján rengeteg ember dolgozik és show-nak hatalmas költsége van: a gázsi nagy része ezekre a költségekre megy el, és a fennmaradó rész sok ember fizetése.

A videóban megszólaló szakértő figyelmeztet, hogy ha veszünk egy gyrost 2000 Ft-ért, akkor mindenki tudja, hogy ezzel a gyrosos nem keresett kétezer forintot, hiszen ebből az összegből fedezni kell az étel költségét, a rezsit, adókat és még ki tudja, mennyi más kiadást. Ugyanez igaz a könnyűzenei fellépőkre is. Itt tudja megnézni a teljes összeállítást.

(Kiemelt kép: TV2/Tények plusz)