Nagy Feró elárulta, miért romlott meg a kapcsolata a lányával a válása után

Nagy Feró kapcsán általában a két fiáról szoktunk hallani, pedig van egy lánya is, csak vele már nem olyan szoros a családi kötelék.

2024. július 11., 15:29

Szerző:

Nagy Feró mélyinterjút adott a hot! magazinnak, amiben a gyermekei kapcsán 1977-ben lezajlott válására emlékezik vissza. Az interjút a Bors című kiadvány is újraközölte, és kiderül belőle, hogy a válás időszakának miért volt kulcsfontosságú szerepe abban, hogy Nagy Ferónak hogyan alakult a viszonya a lányával.

Nagy Feró szigorú apa volt

Ha ön mindig is kíváncsi volt arra, hogy milyen lehet, ha az embernek Nagy Feró az apja, akkor most íme egy kis ízelítő. A nemzet csótánya így emlékszik vissza arra, hogyan nevelte a gyerekeit:

„Picit szigorúbb voltam a gyerekeimmel, mint az unokámmal. A saját gyerekeimtől egy csomó mindent követeltem, hogy a gyerek vegye tudomásul, hogy a világom nemcsak róla szól, hanem sok más emberről is. Elmagyaráztam nekik, hogy egész életükben lesz egy főnökük, és jelen pillanatban engem jelölt ki az Úristen ennek.”

Nagy Feró fiairól viszonylag gyakran lehet hallani: Nagy Hunor Attila 13 évig dobolt az apjának, amíg idén januárban ki nem szállt a Beatricéből. Ezzel szemben Nagy Feró így írja le a kapcsolatát a lányával:

„Tartjuk a kapcsolatot, de ő a volt feleségem családjába tartozik, és ez azért előjön. Sajnos ebből kifolyólag a fiaimmal szorosabb kapcsolat alakult ki, mint vele.”

A válás Nagy Ferót a lányától is elválasztotta

Az interjúból kiderül, hogy Nagy Feró arra törekedett a váláskor, hogy a lánya ne kerüljön el tőle, de erre nem volt esélye. A 78 éves rockzenész így mesél erről az időszakról:

„1977-ben szerettem volna, hogy a válásunkkor a lányom hozzám kerüljön, és nálam nőjön fel, de erre esélyem sem volt. Bementem a gyermekvédelmi hivatalba, ahol azt mondták: »Maga egy punkzenész; lehetetlen, hogy sikerüljön!« Azt mondták: ha valahogy be tudom bizonyítani, hogy alkoholista az akkori feleségem, akkor lehetséges. Eszembe jutott, hogy szeretném, ha nálam nőne fel a lányom, de mégsem vehetem el az anyától ezt a feladatot. Nem akartam hazudni, hiszen köze sem volt az alkoholhoz, egy igazi édesanya volt, én pedig nem fogok hazugsággal megtámadni valakit azért, mert vitában állok vele.”

Amit mégis tudunk Nagy Feró lányáról

Egyvalami köztudomású információvá vált azonban idén Nagy Feró lányával kapcsolatban: hogy mikor veszítette el a szüzességét. Ezt az adatot a kedves apukának egy arról szóló fejtegetésébe sikerült beleszőnie Rónai Egon műsorában, hogy csodálja, hogy a fia 13 évig kibírta vele (mármint az apjával, Nagy Feróval) egy zenekarban. Így hát amikor Nagy Hunor Attila bejelentette, hogy távozik, a Beatrice frontembere nem háborodott fel, hanem azt mondta, hogy na végre! A következők hangzottak el ebben a bizonyos műsorban:

„Olyan, mint amikor a lányom annak idején elvesztette a szüzességét. Mondtam neki, na, végre, ez az! [...] Mondtam, hogy na végre, ez az, hát felnőtt! 18 éves korában vesztette el a szüzességét?! Mondtam neki, ne szórakozzál már, hát már rég…”

(Kiemelt kép: Dimény András/168.hu)