Szőke Zoltán elárulta, mit utált a legjobban Berényi Miklós szerepében

Szőke Zoltán friss nyilatkozata nem éppen hízelgő a Barátok köztre nézve.

2022. április 20., 15:16

Szerző:

Szőke Zoltán 21 éven keresztül alakította a Barátok közt című napi sorozat főgonoszát, Berényi Miklóst. A színész három év vívódás után 2019-ben szállt ki a sorozatból, ami még csaknem két évig folytatódott nélküle, majd tavaly nyáron ért véget.

Szőke Zoltán azóta szerepelt például a Totem című realityben a TV2-n, illetve Erdőkertes művelődési házát vezeti, és most a Sláger Kult című rádióműsorban beszélt arról, miért nem szerette már az utolsó években Berényi Miklós szerepét.

„Amikor az ember már azt érzi, úgy telnek a napjai, mintha fát vágna, amikor nincs semmi, ami előrébb vigyen, amikor már mindent kipróbált, de nem jobb, akkor elkezd az emberben érlelődni egy ilyen döntés”

– idézi Szőke Zoltán nyilatkozatát a Blikk.

„Úgy éreztem, a 21 év alatt én változtam, fejlődtem, de az általam alakított karakter nem. Ugyanazokat a köröket futotta, újra és újra ugyanazokba az intrikus helyzetekbe került”

– magyarázza a színész arról, miért nem szerette már a szerepét a vége felé. Azt mondja, három évig morfondírozott rajta, hogy abba kéne hagynia, és három év gondolkodás után adta be végül a felmondását.

Arról, hogy mostani élete milyen, azt meséli, hogy nem igazán kap többé színészi feladatokat:

„voltak megkeresések, de szép lassan lemorzsolódott a számuk, hiszen jelentős része eleve összeegyeztethetetlen a jelenlegi munkámmal. " Ahogy a színházi szerepek többsége is, hiszen nem tudok ott lenni a próbafolyamat elejétől a végéig. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra. Élvezem a békét, a madárcsicsergést, ami körülvesz, és amiben most benne vagyok.”

A Barátok közt egykori sztárjai a mai napig szerepelnek a hírekben

Erre a foglalkozásra vált Nyári Diána

Keményen kritizálta a Nyerő párost Tihanyi-Tóth Csaba, íme, miért mondott rá nemet

Rékasi Károly elárulta, miért rúgták ki a Barátok köztből

(Kiemelt kép: dfp.hu)