Szinetár Dóra megdöbbentő vallomása: embertelen bánásmódban részesültek a kórházban

Szinetár Dóra kisfia érkezésével kapcsolatban mesélt el egy megdöbbentő történetet.

2022. március 14., 11:42

Szerző:

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán a FIX TV interjújában beszéltek szakmájukról, a közéletről és legkisebb, Down-szindrómás gyermekük születéséről. A házaspár kifejti, hogy nem abortuszellenesek általában, de fel sem merült bennük, hogy megszakítsák a terhességet.

Benjámin hat hetes volt, amikor azonban felkavaró dolog történt velük. Ajánlásra elvitték a kisfiút egy specialistához, akivel kisebb vitába keveredtek, miután az orvos megállapította, hogy a gyermekükkel egyelőre minden rendben van. Ennek a szülők megörültek, mondták, hogy akkor még az is kiderülhet, hogy nem is Down-szindrómás. Erre az orvos azt mondta nekik, hogy

„a lemaradás ollója majd előbb-utóbb kinyílik”.

A szülők már ezen kicsit meghökkentek, mivel próbáltak úgy hozzáállni, hogy a lényeg, egyelőre minden rendben van – Szinetár Dóra szerint az orvos láthatólag hülyének nézte őket. Már éppen indultak volna, de megállították őket. Szinetár Dóra a következőképpen meséli el, hogy mi történt ezután:

„utánunk szólt a hölgy, aki odavitt minket tényleg jószándékkal, hogy várjunk még egy kicsit, mert a doktor úrnál ő most valamit elintéz. Mondtuk, jó. Vártunk tíz percet, majd kijött és lobogtatott egy papírt, amiről elmondta, hogy ezt protekcióval szerezte nekünk, mert ilyet már nem nagyon szoktak adni a csecsemőknek. (Merthogy Czeizel Barbara évek óta dolgozik azon, hogy ne adhassanak ilyen papírt csecsemőknek bizonyos kor előtt.) A papírra a következő volt ráírva: »a gyermek középsúlyos értelmi fogyatékos, a vizsgálat nem ismétlendő, mert az állapot maradandó«. Hat hetes gyerek, akiről megállapította, hogy tök rendben van. Néztem a papírt, mondom, hogy ezt miért. És tudod, mit mondott a nő? »Mert ezzel ingyen lehet parkolni.«”

Szinetár Dóra elmondta, hogy nagyon felháborodtak ezen, gyorsan eljöttek. A papírt sosem használták fel, fél év után bedobták a kandallóba.

Hírességek és a magyar egészségügy

Szorcsik Viktória öccse kínhalált halt a kórházban: Sosem bocsátom meg, hogy így bántak a testvéremmel

Rúzsa Magdi megható fotót és szívszorító vallomást posztolt hazatérésükről a kórházból

Árpa Attila felháborodott, trágár kirohanásban szidja a magyar egészségügyet

(Kiemelt kép: FIX TV Hungary)