Árpa Attila felháborodott, trágár kirohanásban szidja a magyar egészségügyet

Árpa Attila édesanyját baleset érte, innen származnak a rossz tapasztalatok.

2021. december 22., 11:19

Szerző:

Árpa Attila elsősorban színészként, rendezőként, producerként ismert országszerte, de idén ősszel a döntőig jutott a TV2 táncos-celebes vetélkedőjében, a Dancing With The Starsban. Az 50 éves médiaszemélyiség most azonban egy személyes történet apropóján politikai kérdésekben is állást foglalt a Facebookon. Azt írja, édesanyját baleset érte, és felháborodott azon, hogy mi történt, amikor a súlyos sérülés miatt mentőt hívtak:

„tegnap édesanyám elesett, beütötte a fejét. Sok vért veszített. 12-dik kerület. Azonnal mentőt hívtunk. A mentő 65 perccel később megérkezett. Aztán a fiumei úti kórházba vitték, át a városon. Nem, nem a Szent János kórházba, ami 5 percre volt a baleset helyszínétől. Miért? Mert a Szent Jánosban keddenként nem üzemel a sürgősségi. Egyszerűen nem értem.
Lehet, hogy Magyarország kurvára fejlődik és működik, és szarok rá, hogy most kinek a politikai nézeteit bántom ezzel, de a magyar egészségügy egy kibaszott katasztrófa. Minden tiszteletem az orvosoké, mentőké, ápolóké. Ők megtesznek mindent, ami tőlük telhető. Le a kalappal. De azok, akik hagyták, hogy ilyen szarban legyen és maradjon az egészségügyünk, na azok is várjanak majd 65 percet a mentőre, ha legközelebb baj van.”

És ha már egészségügy: Árpa Attila 2020-ban egyébként beszámolt arról az Instagramon, hogy tavaly nyáron ő maga is kórházba került a keresztszalagja miatt. Őt azonban egy magánkórházban műtötték, erről szól az alábbi poszt.

Frissítés!

Csütörtök reggel Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője reagált az esetre, kattintson ide a folytatásért!

(Kiemelt kép: Árpa Attila Instagramja)