Győrfi Pál reagált Árpa Attila trágár kirohanására az egészségüggyel kapcsolatban

Győrfi Pál megmondta, miért volt, hogy Árpa Attiláéknak 65 percet kellett várnia a mentőre.

2021. december 23., 07:44

Szerző:

Szerdán Árpa Attila felháborodott és trágár kirohanást posztolt a Facebookra, amire most Győrfi Pál is reagált. A színész-rendező-producer édesanyját baleset érte, vérzett a feje, ki kellett hívni a mentőket, de csak 65 perc elteltével érkezett meg a segítség és ekkor sem a közeli János kórházba vitték a beteget, hanem a Fiumei útra.

„Lehet, hogy Magyarország kurvára fejlődik és működik, és szarok rá, hogy most kinek a politikai nézeteit bántom ezzel, de a magyar egészségügy egy kibaszott katasztrófa. Minden tiszteletem az orvosoké, mentőké, ápolóké. Ők megtesznek mindent, ami tőlük telhető. Le a kalappal. De azok, akik hagyták, hogy ilyen szarban legyen és maradjon az egészségügyünk, na azok is várjanak majd 65 percet a mentőre, ha legközelebb baj van”

– írta Árpa Attila, a teljes kirohanást ide kattintva lehet elolvasni szerdai cikkünkben.

A Blikk most friss cikket közöl, amiben az 50 éves híresség további részleteket mesél el édesanyja balesetével kapcsolatban, és amiben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is reagál az esetre. Győrfi a következőket mondja:

„a beteg állapota alapján legsürgősebb, életveszélyes esetekhez („P1-es prioritás”) rendszerint igen gyorsan, a pillanatnyi mentőkapacitás függvényében akár néhány percen belül megérkezik a mentő. A jelzett esetben a hívást fogadó mentésirányító a rendelkezésére álló információk alapján nem állapított meg közvetlen életveszélyt, az esetet a vonatkozó protokollnak megfelelően P2-es prioritású feladatként kezelte. A könnyebb fejsérülést szenvedett sérültet stabil állapotban a területileg illetékes, ügyeletes kórházba szállítottuk.”

A Blikk cikke tartalmazza Árpa válaszát a fentiekre, ebből kiderül, hogy a hírességet nem igazán győzték meg a fenti érvek.

(Kiemelt kép: Győrfi Pál Instagramja)