Hatalmas öröm a királyi családban: bejelentették, hogy a hercegnő a negyedik gyermekét várja!

A svéd királyi család számára nagyon szép nap ez: bejelentették, hogy Károly Fülöp király herceg felesége, Zsófia hercegnő újra babát vár!

2024. szeptember 3., 12:50

Szerző:

Hogy ne mindig csak a brit királyi család híreivel foglalkozzunk, ugorjunk át gyorsan Svédországba, ahol hatalmas híre van XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné második gyermekének, Károly Fülöp hercegnek: a felesége, Zsófia hercegnő újra babát vár!

Károly Fülöp herceg és Zsófia hercegnő negyedik gyermeküket várják

A svéd királyi család hivatalos Instagramján jelent meg a nagy bejelentés arról, hogy Zsófia hercegnő újra állapotos.

„Károly Fülöp herceg és Zsófia hercegnő nagy örömmel jelentik be, hogy a hercegnő a pár negyedik gyermekét várja.

Zsófia hercegnő jól van, a baba várhatóan 2025 februárjában születik majd. Az ősz folyamán nem várható változás Zsófia hercegnő hivatalos programjában”

– áll az alábbi posztban.

Zsófia hercegnőről a legfontosabbak

Károly Fülöp herceg a születésekor a második volt az öröklési rendben, de most már nemcsak nővére, Viktória előzi meg őt, hanem annak két gyermeke, Esztella és Oszkár is. Ezzel együtt is bejárta a világsajtót, amikor Károly Fülöp 2010-ben bejelentette, hogy kapcsolatban van bizonyos Sofia Kristina Hellqvisttel. Ő nem volt ismeretlen a svéd tévénézők számára, hiszen az itthon Éden Hotel címen futó valóságshow-ban szerepelt korábban játékosként. A későbbi hercegnő glammodellként vált híressé eredetileg, félmeztelen fotózást is vállalt.

Ennek a típusú karriernek aztán a házasságával természetesen vége szakadt: 2014-ben volt az eljegyzés és 2015-ben az esküvő. A lakodalom után XVI. Károly Gusztáv svéd király hercegnői rangra emelte a menyasszonyt, a teljes és pontos megszólítása ennek értelmében az, hogy Zsófia hercegnő, Värmland hercegnéje.

A hercegi párnak eddig három fia született: 2016. április 19-én született meg az első gyermek, Sándor, aki Södermanland hercege. 2017. augusztus 31-én követte őt Gábor, Dalarna hercege, majd 2021-ben született meg a harmadik fiú, Julián. A jövőre születendő gyermek nemét egyelőre nem publikálták.

Az alábbi, tavaly decemberben készült képek azt örökítik meg, hogy a család ellátogat Stockholmban az operába.

(Kiemelt kép: a hercegi pár hivatalos Instagramja)