Egy magyar lányt is meghívtak tagnak a Spice Girlsbe, íme, miért mondott nemet

Meglepő dolog derült ki a Spice Girls kezdeteiről.

2021. november 30., 14:48

Szerző:

Izgalmas dolgot fedezett fel az Index újságírója egy, a Spice Girlszel kapcsolatos tudnivalókat kategorizáló rajongói oldalon. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Emma Bunton, azaz a későbbi Baby Spice akkor érkezett csak a csapatba, amikor annak eredeti felállása már megvolt.

Amint azt a Metro című brit újság például idén nyáron említette, az eredeti ötösfogatban bizonyos Michelle Stephenson volt az ötödik, aki aztán egy idő után távozott. Az ő helyére aztán meghívták bizonyos Abigail Kist, aki azonban egy kis idő után mégis nemet mondott a lehetőségre. Ekkor került be a helyére végül Emma Bunton.

Nos, Abigail Kis vezetékneve nagyon magyarosnak tűnik, és ez a fenti rajongói oldal meg is erősíti, hogy valóban egy félig angol, félig magyar származású énekesnőről van szó. Az oldal szerint az 1976-os születésű, azaz ekkor még tizenéves Kis azért mondott nemet a lehetőségre, mert nem akarta, hogy problémái legyenek a szerelmével amiatt, hogy együttestársaival össze kell költöznie és a tanulmányaira kell koncentrálnia.

Bizonyos Pepi Lemer énektanárnő volt az, aki meggyőzte Buntont, hogy jelentkezzen az így megüresedett helyre, aki el is ment, pedig jóval alacsonyabb volt, mint amit az együttestagokat toborzó hirdetésben megadtak követelményként. A leendő Baby Spice úgy oldotta meg a helyzetet, hogy vásárolt magának egy magastalpú Buffalo bakancsot, és abban ment el a meghallgatásra. Mint tudjuk, a trükk bejött: bevették a csapatba, és vele együtt vált világsikerré a Spice Girls zenekar.

(Kiemelt kép: Shutterstock)