Schobert Norbert élete egyik legfontosabb fotóját osztotta meg 2001-ből: Trónfosztott

Schobert Norbert megmutatta: itt kezdődött minden.

2024. február 17., 06:27

Szerző:

Figyelemre méltó, több, mint 22 éves fotót posztolt Schobert Norbert. Mint írja, a kép azt a pillanatot örökíti meg, amikor először vette rá feleségét, Rubint Rékát, hogy szálljon be ő is az edzővideós bizniszbe.

„Egy első kép! 2001 ősze. Hotel Silvanus. Rubint Réka Add önmagad 1. forgatása. Én beszéltem rá. Ezen a képen mondom először Neki, ott a kamera. Csak oda beszélj! Gyere át a képernyőn. Szólj személyesen a tornázóhoz. 1 héten belül Réka 50 ezer dvd-t adott el. Az most milyen lemez lenne? Akkor platina volt. Az Alakreform akkor még gondolat se volt és Réka berobbant. Előtte 1997-től csak nekem volt 50 ezer feletti eladásom a Duci Tréningből, a Fitness Kickbox 1-ből és az Aerobik Norbival 3-ból, amit földön, vízen, levegőben forgattunk. Megtaláltam a Királynőmet és trónfosztott. Nem bánom! Óriási boldogság egy ekkora tehetséget, energia bombát felfedezni. Azóta van a szakma és van Réka. Néha elgondolkodom, hogy este még tegezhetem-e? De Ő pont olyan szerény maradt, mint volt”

– hát így emlékszik vissza Schobert Norbert a feleségére, egyben ajánlva minden követőjének Rubint Réka videótárát.

Csak a szépre emlékeznek

Sajnos a szép múlthoz képest a Schobert-birodalom jelene kevésbé fényes. Egy egy hónappal ezelőtt hatályba lépett bírósági végzés értelmében elindult a felszámolási eljárás az Update jogutódjának számító Free Group Zrt. ellen, amelynek Schobert Norbert a névváltoztatás óta már csak a cégvezetője volt, írta a Blikk januárban.

„A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja: 2023. június 29. napja. A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlöny honlapján történő közzétételének napja 2024. január 18.” 

– áll a végzésben, ami azt is tartalmazza, hogy akiknek követelése van a céggel szemben, 40 napon belül kell bejelenteniük követelésüket a megjelölt felszámolónak.

Ahogyan arról a 168.hu is beszámolt, hiába volt bő 1,6 milliárd forintos bevétele a Free Group Kereskedelmi Zrt.-nek (lánykori nevén Norbi Update Lowcarb Zrt.-nek), mínusz 213 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2022-es évet.

2022-ben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is eljárást indított a céggel szemben. Akkor a  GVH közleményt tette közzé a vizsgálat eredményét: arra jutottak, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásáról, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről szóló reklámokban. 

(Kiemelt kép: Schobert Norbert hivatalos Instagramja)