Az RTL Klub bocsánatot kért, amiért ilyen méltatlanul bántak Ördög Nórával

Nőnapon különösen aktuális az RTL Klub bocsánatkérése azért, ami Ördög Nórával történt.

2022. március 8., 08:30

Szerző:

Ördög Nóra szerepelt a Péntek esti Partizán című YouTube-sorozat legutóbbi videójában, és a kivételesen nem pénteken, hanem vasárnap publikált felvételen kemény vádakkal illeti az RTL Klubot, azaz azt a csatornát, ahol az ezredforduló utáni években országos ismertséget szerzett és 2014-ig dolgozott.

Az interjúból kiderül, hogy bár nemcsak műsorvezetőként, hanem szerkesztőként is dolgozott, a harmadát kereste annak, mint bizonyos férfikollégái, ráadásul úgy küldték el gyesre első gyermeke megszületésekor, hogy amíg nem tudott munkába járni, addig gyakorlatilag semmi pénzt nem kapott – holott férfikollégái arra az időre is kaptak pénzt, amikor egyszerűen éppen nem ment a műsoruk, így nem kellett dolgozniuk.

Amikor második gyermekével terhes lett, Ördög Nóra kapott egy jobb ajánlatot a TV2-től és átigazolt a rivális csatornához, mert úgy érezte, hogy ott jobban megbecsülik. Íme a teljes videó.

Ördög Nóra nőnap előestéjén publikálta azt RTL Klub válaszközleményét, amelyben a csatorna bocsánatot kér tőle. A közlemény a következőket tartalmazza:

„szeretnénk röviden reagálni arra, amit Ördög Nóra mondott a Partizánban a nálunk töltött éveiről és távozása körülményeiről. Nem helyreigazítást szeretnénk kérni az elhangzottak miatt, sokkal inkább elnézést. Elnézést kérünk azokért a sérelmekért, amelyekről a műsorvezetőnő úgy érzi, hogy évekkel ezelőtt őt az RTL Klubban érték. Az akkori helyzet értékelése nélkül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az RTL Magyarország nagyon sokat változott az elmúlt több, mint 7 évben. Egy más értékeket képviselő médiacég lett. Évek óta azon dolgozunk, hogy teljes esélyegyenlőséget teremtsünk, hogy egy nő ugyanazért a munkáért ugyanazt a juttatást kapja, mint egy férfi, és tehetséggel és szorgalommal ugyanolyan magasra is juthassanak nálunk a karrierjükben. Erőfeszítéseink sikerét jelzi a női közép- és felsővezetők számának folyamatos növekedése, és a fizetési különbségek megszűnése is. Azt reméljük, hogy munkánk eredményei túlmutatnak az RTL Magyarországon, és hatással lehetünk más munkahelyekre és akár a teljes társadalomra is”

További hírek az RTL háza tájáról

Az RTL bejelentette: megszűnik egyik legrégebbi szórakoztató műsora

Keményen kritizálta a Nyerő párost a Barátok közt sztárja, íme, miért mondott rá nemet

Eszenyi Enikő miatt durva vitába keveredett az RTL Klub két sztárja

(Kiemelt kép: Ördög Nóra Instagramja)