Rékasi Károly meghökkentő részletet árult el az esküvőjükről: a templomból egyenesen ide mentek a násznéppel

Szokatlan programpontot iktatott be Rékasi Károly és Pikali Gerda annak idején a templomi esküvő és a bulizós lagzi közé.

2024. augusztus 21., 15:26

Szerző:

Rékasi Károly és Pikali Gerda szerepel a hot! magazin ma megjelent, friss számának a címlapján. Azt mondják, egyfajta párterápiának is beillett a vakáció, amire a napokban vállalkoztak: elhajóztak kettesben Budapestről a Dunán Mohácsig és vissza!

Rékasi Károly hajót vezet

Rékasiék hajóztak egy nagyot! A színész így mesél arról, hogyan jött az ötlet, hogy egy jachton, a Dunán töltsék párterápiának is beillő vakációjukat:

„Gerda ötlete volt az egész: mi lenne, ha a nyaralásunkat hajón töltenénk? Csináljunk valami olyat, amit még nem! Most kipróbáltuk ezt a másfajta kikapcsolódást, és lehajóztunk a déli határig. Aktív nyaralást terveztünk, amihez kaptunk a Wiking Yacht Klubtól egy 28 láb hosszú, kétmotoros gyönyörűséget, benne két hálófülkével, fürdési és főzési lehetőséggel. Öt napot és négy éjszakát töltöttünk a vízen, végig a hajón laktunk, aludtunk és főztünk.”

Na de persze nem lehet csak úgy beszállni egy hajóba és fel-le közlekedni a Dunán, de Rékasi Károlynak már megvan az ehhez szükséges papírja. Ennek is külön sztorija van, ami szintén kiderül az interjúból:

„Pár éve Gerdától kaptam ajándékba azt, hogy levizsgázhattam hajóvezetésből!”

Hát így.

Rékasi Károly és Pikali Gerda esküvője

Rékasi Károly az utazás kapcsán aztán egy ponton feleleveníti azt, hogy milyen volt 2021-es, titkos esküvőjük Pikali Gerdával. A nap egyik különleges részlete volt, hogy hova ment az ifjú pár a násznéppel együtt egyenesen a templomból. A 61 éves színész a következőket meséli:

„Szeretem megosztani másokkal is az örömömet, és ebben Gerdával is egyetértünk. Amikor az esküvőnk volt, úgy házasodtunk össze, hogy Gerda ötlete alapján szerettük volna megmutatni a hozzánk legközelebb állóknak, hogy mi az, amiben igazán jól érezzük magunkat. A budai Várban volt az esküvőnk, majd a Ruszwurm Cukrászdában ettünk egy krémest presszókávéval a vendégeinkkel együtt, pont ahogy ketten szoktuk. Aztán pedig itthon, a Duna-parton volt a lakodalom.”

A sztori már csak azért is érdekes, mert a Barátok közt főgonosza nagyon otthon érezheti magát esküvőkön: a színészi pálya mellett vőfélykedik is. Erről a következőképpen mesélt a Reggeli című műsorban az RTL-en az alább megtekinthető, 2022-es interjúban:

„Jónéhány éve foglalkozom azzal, hogy szolgálom az ifjú párokat. Igen, mert én ezt szolgálatnak tekintem. Szolgálni egyenes derékkal is lehet és emelt fővel. Ez másféle alázatosságot jelent. [...] Most először mertem belevágni egy olyanba, hogy két egymást követő estén két különböző helyen voltam vőfély. Az egyik Szlovákiában volt, a másik Lipóton.”

Rékasi Károly arról is beszél a videóban, hogy számára mennyire jó érzés részt venni a lakodalmakon, hallani, ahogy az ifjú párok kimondják az igent, szeret az emberekkel lenni, szereti kalauzolni-irányítani a násznépet. Múlt heti második lakodalmán 250 fő vett ugyanis részt. Íme a teljes interjú.

(Kiemelt kép: RTL Klub/Reggeli)