Psota Irén múltjából döbbenetes titokra derült fény

Évekkel Psota Irén halála után került most napvilágra ez az információ.

2023. augusztus 14., 09:01

Szerző:

Psota Irén a Nemzet Színésze volt, kétszer kapott Kossuth- és Jászai Mari-díjat, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották. A 2016-ban, 86 évesen elhunyt színésznőért rengetegen rajonganak a mai napig, így azt gondolhatnánk, hogy már mindent tudunk az életéről, amit tudni lehet.

Egy hatalmas titok azonban csak most derült ki. Psota Irénnek nem volt gyermeke, pedig, amint önéletrajzi könyvében írja, amikor Makk Károly élettársa volt, akkor szeretett volna. A színésznő így fogalmazott annak idején a rendezőről:

„tőle lett volna minden gyerekem. Mindegyiket meg akartam tartani, de ő mindig talált kifogást: most elsőéves vagy, most még csak másodikos...”

Nos, a Bors írja most, hogy Psota Irén itt pontosan miről vall: az abortuszairól. A hirtelen napvilágra került információk szerint a színésznő nyolcszor végeztetett terhességmegszakítást. A most nyilatkozó, névtelenségbe burkolózó bennfentes többek között azt is elárulta, hogy Krencsey Marianne színésznő akkori férje nőgyógyászként dolgozott, ő volt az, aki az abortuszokat titokban elvégezte.

Makk Károly és Psota Irén végül szakítottak, és a rendező éppen Krencsey Marianne-nal kezdett új kapcsolatot, de szerelmük csak 3 évig tartott, 1957-től 1960-ig. Makk Károly 2017-ben hunyt el, Krencsey Marianne 2016-ban.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)