Pogány Judit elárulta, miért nem vállal soha reklámot

Pogány Judit sosem szokta elvállalni a reklámfelkéréseket, pedig kap néha belőlük.

2024. október 16., 15:24

Szerző:

Az Eger TV Kultúrszalon című műsorának volt a vendége Pogány Judit és Molnár Piroska. A két színésznő jó barátságban van egymással azon kívül, hogy kolléganők, és lenyűgöző történeteket mesélve idézték fel pályájuk legfontosabb állomásait egy szeptemberi rendezvényen. A nagyinterjú margójára készült két kicsi is a színésznőkkel, ezeket csak ma publikálták, és ezek közül Pogány Judit nyilatkozatából idézünk alább egy igen érdekes gondolatot.

Pogány Judit és a reklámok

Pogány Judit a beszélgetés közben megkapja azt a kérdést, hogy jól tudja-e saját magát promotálni, kenyere-e az önpromóció. Aki egy kicsit is ismeri az immár kerek 80 éves színésznőt, az valószínűleg sejti, hogy mi lesz erre a válasz...

„A fiatalok hála Istennek ebbe születtek, ebbe nevelődtek bele, és úgy látom, hogy egészen ügyesen és jól csinálják. Én ha vernének, se tudnék sehol jelentkezni, vagy odaszólni vagy nem tudom. De hála Istennek én kifelé megyek a pályáról, nekem ezt már nem kell megtanulnom. Most már 59 éve vagyok színpadon, ez úgy telt el, hogy én nem vállaltam reklámokat. Mostanában, pár éve ide-oda hívogatnak, de nem vállalom. Mindig azt gondolom, hogy ha már így telt el az egész szakmai életem, hogy nem csináltam reklámot, nem éltem abból... Ha kevés volt a pénz, akkor kevés volt a pénz, de azért nem megyek el egy reklámot elvállalni, hogy valami keresetem legyen belőle. Pedig már más a diátvat, más az értékrend ma már. Ma már nem ciki reklámot csinálni, sőt, hát egész ügyes reklámok vannak és nagyszerű színészek mennek el reklámot vállalni, de én nem tudok átnevelődni. Az egész értékrendem valahol elakadt, és én örülök, hogy elakadt, és én őrzöm ezt az értékrendet, amit valaha, még a '70-es években megtanultam. Ott volt egy olyan csapat, akik képesek voltunk az együtt gondolkodás csodálatos értékére, és összecsiszolódtunk, összenevelődtünk, és én azt tartom a mai napig”

– mondja Pogány Judit, aki a reklámcégek felkéréseire nem szokott igent mondani, a fiatal rendezők meghívásait viszont el szokta fogadni. Minden évben több vizsgafilmben szerepel, és azt mondja, nagyon sokat jelent a számára, hogy a fiatal tehetségekkel ilyen jól tud együtt dolgozni, tőlük gyakran nem is fogad el gázsit. Csak idén két vizsgafilmet forgatott, amire nagyon büszke.

Alább lehet megtekinteni az interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/Eger TV)