Pásztor Erzsi elmondta, miért nem szeretné, hogy sírja legyen majd

Pásztor Erzsi annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Halhatatlanok Társulatának tagjává választották.

2022. június 14., 10:54

Szerző:

Pásztor Erzsit a Halhatatlanok társulata örökös tagjává választották, ami azt jelenti, hogy a 85 éves színésznő lábnyoma odakerül a Nagymező utca kövezetébe. Az elismerésről a Szomszédok Janka nénijeként legendává vált művésznő a Metropol című kiadvány szerint a következőket nyilatkozta azt említve, hogy nem szeretne majd klasszikus temetést és sírt:

„az unokáim miatt szerettem volna halhatatlan lenni. Már évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy ha egyszer eljön az ideje, nem akarok klasszikus temetést, inkább szórják szét a hamvaimat. Sírom tehát nem lesz, ahová ellátogathatnak, de ha elsétálnak a Nagymező utcába, mindig láthatják a lábnyomomat a betonban. Ez most megvalósul, szeptember 17-én, ünnepélyes keretek között elhelyezik a cipőtalpnyomomat a Halhatatlanok sétányán. Óriási öröm ez számomra, boldogabb vagyok, mint amikor megkaptam a Kossuth-díjat, pedig ez az elismerés nem jár semmiféle pénzjutalommal.”

A Halhatatlanok társulatát 1996-ban alapították, az idei kitüntetettek Pásztor Erzsi mellett Vándor Éva, Dunai Tamás, Alföldi Róbert, Bozsik Yvette, Mihályi Gábor, Kolonits Klára, valamint Wiedemann Bernadett.

Drága Jutkám, úgy megszomjaztam, nincs itthon véletlenül egy-két friss és szórakoztató híretek?

Tóth Gabi megmutatta, hogy néz ki igazából reggel, ébredés után

Hosszú Katinka esküvőjéről új részleteket árult el az örömapa: megvan a helyszín is

Gáspár Beát és Győzőt ennyire tönkretette az Ázsia Expressz

(Kiemelt kép: Zsigmond László D – dfp.hu)