Osváth Zsolt újra élesen kritizálja Tóth Gabit: Mérhetetlenül álszent, érzéketlen, tiszteletlen, kegyetlen

Az állami gondozásban felnőtt Osváth Zsolt azon akadt ki, hogy Tóth Gabi az állami gondozottakhoz hasonlította magát.

2022. október 11., 10:16

Szerző:

Tóth Gabi újra rengeteg kritizáló kommentet kapott, miután pénteken egy olyan posztot tett közzé, amelyben az állami gondozottakhoz hasonlította magát. A posztban az SOS Gyermekfalvak mellett kampányol, azt írva, hogy már csak azért is átérzi az állami gondozásban levő gyereket sorsát, mert őt is lenézték, gúnyolták, kiközösítették a tájszólása miatt, amikor a Megasztár versenyzőjeként felkerült Tapolcáról Budapestre.

Nos, hétfő este jelentette meg reakcióvideóját a fentiekre Osváth Zsolt. Az egykori VV Zsolti már korábban is élesen kritizálta Tóth Gabit a választások előtt, most azért érzi magát újra megszólítva, mert ő maga is állami gondozásban nevelkedett. ZShow time nevű, nagy sikerű YouTube-csatornáján publikált, videóra mondott nyílt levelében hosszasan sorolja, milyen megpróbáltatásokban-megaláztatásokban volt része hátrányos helyzetű családban született kisfiúként, majd állami gondozottként. Azt mondja, elfogadhatatlannak találja, hogy ezeket a megpróbáltatásokat ahhoz hasonlítja az énekesnő, hogy valakinek tájszólása van.

Osváth Zsolt azért is kritizálja Tóth Gabit, hogy ráadásul a Fidesz mellett rendszeresen kiálló hírességként beszélt így azokról a gyerekekről, akiknek az egyetlen reménye, hogy örökbe fogadják őket:

„egy ideig volt lehetőség arra, hogy a kisgyerekeket örökbe fogadják. Most is van természetesen, csak jóval nehezebb, és bizonyos csoportok, bizonyos emberek ebből a körből ki vannak szorítva. Mérhetetlenül álszentnek gondolom azt, hogy egy ilyen posztban az állami gondozottakért aggódsz, amikor egy olyan kormány, egy olyan párt színeivel vértezted fel magad, akik nem árultak zsákbamacskát: konkrétan elmondták, hogy egy bizonyos kisebbség előtt szeretnének kiskapukat bezárni az örökbefogadás terén. És nem voltak restek egyébként egy pillanatig sem feláldozni az egyedülállókat, más társadalmi réteget is, csak azért, hogy a melegekkel kiszúrhassanak. Ez a kormány tulajdonképpen leredukálta az örökbefogadó emberek számát. [...] Nagyon álszentnek tartom, hiszen te letetted a voksodat emellett a kormány mellett.”

A húsz perces videóban Osváth Zsolt részletesen beszél arról, milyen volt állami gondozottként felnőni, és rengeteg érv elhangzik amellett, hogy miért kifogásolja Tóth Gabi posztját. A lényeget a következőképpen foglalja össze:

„nem hasonlíthatod össze a tájszólásodból adódó kellemetlenségedet az állami gondozottak megpróbáltatásaival. Mert egyszerűen ez méltatlan, ez nem ildomos. És ki merem mondani, hogy sértő, bántó, és ez egyszerűen nem szabad, hogy beleférjen. Érzéketlen, tiszteletlen, de ami talán a legfontosabb: nagyon kegyetlen is.”

Osváth Zsolt azonban a videó elején és a végén is kiemeli, hogy nem gondolja, hogy Tóth Gabi direkt bántani akart volna bárkit is ezzel a posztjával:

„azt gondolom, hogy téged nem vezérelt a rossz szándék. Maximum talán az elismerés vagy a jóemberkedés egy picit benne lehetett, de tudom, hogy a poszt megfogalmazásánál nem gondoltál abba bele, hogy ezzel kiknek okozol kellemetlen perceket, vagy ki az, akinek ezzel esetleg fájdalmat tudsz okozni.”

Íme a teljes nyílt levél.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)