Optikai illúzió: melyik bowlinggolyóval van egy kis probléma? Nem könnyű kiszúrni!

Optikai illúzió, hogy a hétköznapi, sokszor ismétlődő tárgyakat mind ugyanolyannak látjuk. Pedig itt az egyikkel van egy kis gond...

2024. július 21., 06:43

Szerző:

Mára is van egy fejtörőnk, ez egy optikai illúzió segítségével próbálja megtéveszteni önt. De ne higgyen elsőre a szemének, nézze meg a rajzot egy kicsit jobban! Igen, a fenti kép csak illusztráció, maga a képrejtvény az alábbi ábra.

Optikai illúzió bowling közben

Csak optikai illúzió, hogy az alábbi ábrán látható 6 bowlinggolyó mind egyforma. Az egyikkel van egy kis probléma. Nézze meg tüzetesen az alábbi képet, próbálja ki, mennyire tud odafigyelni a részletekre. Amint azt a Reader's Digest kiemeli, ez az agytorna arra is jó, hogy a kritikai gondolkodást segítse az emberben. Nos, mutatjuk a Brainsnack rejtvényét.

 Kép: Brainsnack

Nos, hányas számú golyóval nem stimmel valami?

A megfejtést az oldal alján találja

Nem szerencsés, ha a feladvány alatt közvetlenül ott szerepel a megfejtés, mert óhatatlan, hogy az ember gondolkodás helyett inkább rögtön megnézi. Álljon előbb tehát itt szokásunkhoz híven egy lazán kapcsolódó érdekesség. Nem a bowlingról lesz szó, hanem egy hasonló angolszász játékról, a dartsról!

Az a nagy hír van a nyilacskadobálás világából, hogy október 8. és 13. között Magyarország ad majd otthont a világ legnagyobb hagyományokkal büszkélkedő dartsversenyének, a WDF World Mastersnek, amelyre a szervezők ezer játékos érkezését várják.

A Magyar Darts Szövetség sportdiplomáciai és sportszakmai munkájának, valamint versenyzőink sikereinek eredménye, hogy októberben Budapestre érkezik a Nemzetközi Darts Szövetség legnagyobb hagyományokkal rendelkező világeseménye, a WDF World Masters" – ezzel a bejelentéssel kezdte a szövetség szombati sajtótájékoztatóját Balázs Gábor elnök, majd hozzátette, hogy az esemény a világon a legtöbb versenyzőt megmozgató verseny, ennek megfelelően a szervezőbizottság mintegy ezer játékost vár a viadalra.

A nemzetközi szövetség döntését az elnök azzal is magyarázta, hogy bár Magyarország nem tartozik a sportág nagyhatalmai közé, a rendezésből kiveszi a részét, idén már nyolc pontszerző versenynek adott otthont. Balázs Gábor elnök azt is bejelentette, hogy a szövetség pályázik a 2027-es Európa-bajnokság lebonyolítására.

Hogy mekkora eredmény a WDF World Masters rendezésének elnyerése, az is mutatja, hogy a világverseny 1974 óta íródó története során mindössze egyszer került rá sor az Egyesült Királyságon kívül: 2022-ben Hollandia látta vendégül a nemzetközi elitet. A versenyről többet ide kattintva olvashat korábbi cikkünkben.

Itt a megfejtés

Na de térjünk vissza a bowlinghoz! Ez a játék úgy működik ugye, hogy a három lyukból az egy különálló nagyobba az ember a hüvelykujját dugja, amíg a két kisebbe pedig a mutató- és gyűrűsujját. A 4-es golyó az, amelyik különbözik a többitől: itt a hüvelykujjnak szánt lyuk a kisebb és a két másik a nagyobb.

(Kiemelt kép: Pexels.com/Anna Shvets)