Klasszikus optikai illúzió: hány nyolcas van összesen ezen a két kártyán? Csak a legintelligensebbek találják el!

Egy érdekes optikai illúzió a kulcsa ennek a klasszikus fejtörőnek.

2024. július 16., 16:26

Szerző:

Egyszerűnek tűnik a kérdés, de legyen óvatos, mielőtt megadja a válaszát, mert ez egy újabb optikai illúzió!

Két kártya, egy optikai illúzió

Egy egészen egyszerű kérdés tartozik az alábbi ábrához, amely a francia kártya hagyományos paklijának két lapját ábrázolja. A kérdést ön már olvasta is a címben:

hány darab 8-as számjegy látható az alábbi, két kártyát ábrázoló képen?

Szóval csak a számjeggyel kiírt 8-asok számítanak, pl. az, hogy mondjuk nyolc szív van a képen, az nem számít. Csak a számjegyeket figyelje, de azokat nagyon! Hány van belőlük összesen?

  Fotó: Shutterstock/MM_photos

Az oldal alján találja a megfejtést

Alább találja a megfejtést egy újabb ábrával együtt, de nem szeretnénk túl hamar lelőni a poént, úgyhogy ahogy szoktuk, álljon itt előbb egy érdekesség az archívumunkból. Doyle Brunson például bizonyára többet látta ezt a két kártyalapot, mint ön, hiszen ő amerikai pókerjátékos volt, aki több mint 50 éven át játszott profi szinten. Brunson volt az első játékos, aki 1 millió dollárt nyert pókerversenyeken. Ezen kívül kétszeres WSOP-bajnok (World Series of Poker) volt, valamint a Poker Hall of Fame tagja és több pókerkönyv szerzője – tavaly májusban 89 évesen hunyt el.

Pályafutása során tíz WSOP-karkötőt nyert, amivel Johnny Chan és Phil Ivey mögött holtversenyben a második helyen áll Phil Hellmuth tizenhat karkötője mögött. Emellett egyike annak a négy játékosnak, aki többször is megnyerte a World Series of Poker főversenyét, 1976-ban és 1977-ben. Bill Boyd és Loren Klein mellett ő az egyike annak a három játékosnak, akik négy egymást követő évben nyertek WSOP-tornát. Emellett ő az első azon hat játékos közül, aki egyszerre nyerte meg a WSOP főversenyét és a World Poker Tour címét. 2006 januárjában a Bluff Magazine Brunsont választotta a póker világának legbefolyásosabb szereplőjévé.

2018. június 11-én Brunson bejelentette, hogy visszavonul a versenypókertől. 2018. június 11-én aznap benevezett a 2018-as WSOP 10 000 dolláros 2-7-es Single Draw versenyére. Eljutott a döntő asztalig, és a hatodik helyen végzett, 43 963 dollárt keresve.

Doyle Brunson 2023. május 14-én, 89 éves korában Las Vegasban halt meg.

Itt találja a megfejtést

Ahogy ön is nyilván megsejtette, valami trükk van a két kártyalappal kapcsolatban és nem a négy a helyes válasz. Nos, jól sejtette: a trükk annyi, hogy a jobboldali kártyalap, a káró nyolcas mintázata kiad plusz még egy nyolcast – a másik négy nyolcassal szemben, ez a számjegy fehérrel rajzolódik ki a lap közepén, és jóval nagyobb, mint a többi számjegy.

Ha még mindig nem látja, akkor az alábbi ábra bizonyára segíteni fog.

 Fotó: Shutterstock/MM_photos

(Kiemelt kép: Shutterstock/MM_photos)