Megdöbbentő, Nyertes Zsuzsa eredetileg milyen pályára készült – elárulta, mi volt az első munkahelye

Nyertes Zsuzsa azt is elmondta, miért ezt a szakmát választotta, és hogy kötött ki aztán mégis a színművészetin.

2023. január 17., 11:35

Szerző:

Nyertes Zsuzsa karrierjében új fejezetet nyitott, hogy a szőke színésznő szerepelt a Farm VIP tavaly év végi, hatalmas visszhangot keltett évadában. A 64 éves színésznővel kapcsolatban így idén egy régi sztori is előkerült: Zámbó Jimmy vele is flörtölni próbált anno a Westend megnyitóján.

De kedd reggel nem azért ment Nyertes Zsuzsa a Mokkába, hogy Zámbó Jimmyről meséljen: a téma az volt, hogy eredetileg milyen pályára készült ő. Egészen meglepő a sztori:

„drága édesapám orvos szeretett volna lenni, és egy helyen végeztük a gimnáziumot. Ő nagyon-nagyon okos volt, az orvosi pályára készült volna, de akkoriban a nehézipart kellett fejleszteni, úgyhogy mérnök lett. [...] Az ember a szüleinek az álmát szeretné megvalósítani, és akkor így jelentkeztem az orvosira. Nem vettek fel, pedig jó pontjaim voltak, de akkoriban a maximumban kellett volna, és fizikából egy kicsit gyengébb voltam. Elmentem a MÁV-kórházba dolgozni, mint ápolónővér. [...] Orvosírnok voltam meg ápolónővérke.”

Nyertes Zsuzsa azt mondja, hogy szakképesítést nem végzett el, de a kórházi munkáról van egy jó sztorija:

„18 évesen még naiv [voltam], szőke, még nem nagyon volt dolgom férfiakkal sem. Amikor mondta nekem a főnővér, hogy »Zsuzsika, akkor a Pista bácsinak vigye be a kacsát és törölje le«, lángvörös lett a fejem, és mondtam, hogy »hát én azt még...« Na a lényeg az, hogy ilyeneket nem kellett csinálni.”

A következő évben az énektanárnője tanácsolta neki, hogy próbálja meg a felvételit a színművészetire is az orvosi mellett, és bár a főiskolára a 680 jelentkezőből 30-at vettek csak fel, Nyertes Zsuzsa a kiválasztottak között volt, így az orvosin a szóbeli felvételire már el sem ment. Itt tudja megnézni az interjút.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)